Candy от My Candy Kitchen е в моята кухня :)

Гостува ми Бонбончето. Мда, в моята кухня, но без мен :)) Интересното в случая е, че менюто, което е избрала, напълно отговаря на едно местенце, от което ви изпращам, засега, две снимки. 
Кажете, че на някои хора не им работи отлично интуицията, а?!

 

Бонбон, благодаря ти за чудесните рецепти! Когато видях какво си сътворила, наистина ахнах. Въобще и не подозирах, че истинско пиршество си ми устроила :) Благодаря ти, сладур! 
Предполагам, много вкусотии сте приготвили и вече ви е обзела Великденската треска, но това ще го видя, когато ми остане повечко време и ако не съм заспала пред тв-то вечерта, разбира се :)))

----------------

В последно време не мога да се завъртя в кухнята,  просто защото нямах такава под ръка.
И днес както виждате не съм в моята кухня:).  
Щастлива съм от всяко внимание към мен, независимо по какъв начин, това означава, че хората ме уважават и ценят. Така приех и поканата на Инчето!  Излишно е да коментирам колко щастлива се почуствах,  блога й един от най- красивите в кулинарните среди, което се дължи на вкусните рецепти, които представя, на чудесните снимки, на настроението, което носи с публикациите си!  Инче, голяма сладурана си, да знаеш!!!
Не се познаваме лично, но дори и виртуално приятелството ни много ме радва.  Чудесно е да се запознаеш с човек, с близки до твоите интереси.  
Вече споделих личното си мнение за нея при гостуването й при мен, затова сега ще споделя само благодарностите си, че ми указа честта да бъда гост в този невероятен блог!  Искрено се надявам рецептите да ви допаднат, както и снимките:)
С голямо вълнение се настанявам в кухнята на Инчето, за да ви представя ястия от средиземноморската кухня!


Патладжан по Средиземноморски
адаптирано оттук >>

Продукти:
2 патладжана
1 купа зехтин
Сол
2 скилидки чесън
½ глава лук
Риган сух
За сервиране:
кисело мляко
зелен лук


 

Приготвяне:
Нарежете патладжаните на кръгли филийки с дебелина 5 мм.
Посолете ги и оставете да се изцеди горчивия сок.
Потопете ги в купата със зехтина последователно един по един, докато се оцветят в цвета на зехтина.
Подредете ги в тава, върху хартия за печене. Посолете и поръсете с риган.
Печете ги за 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Пригответе чесновото масло.
Загрейте  тефлонов тиган с  останалия зехтин. Сложете вътре пресования чесън и ситно нарязания лук. Пържете до златисто. 
Отлейте мазнината и в същия тиган сложете кръгчетата патладжан да се запекат. Извадете върху кухненска хартия да отцедите мазнината, ако е в повече.
Сервирайте като подредите резените патладжан един върху друг. Отгоре сложете кисело мляко и поръсете прясно нарязан зелен лук.




Пълнени калмари със скариди
По 24kitchen/ Utilisima се излъчва кулинарно предаване с Анхелика. Обожавам да я гледам! В едно от предаванията, тя показа рецепта за пълнени калмари със скариди. За съжаление не успях да видя цялата версия, а само сервирането. Търсих в интернет рецептата, но без успех. Та вдъхновена от тази вкусотия реших да напълня и аз калмари със скариди по най- елементарния начин. Вижте рецептата, дано ви допадне:)!

Продукти:
4 бр. Бейби калмари
24 бр. скариди / приблизително, зависи от големината на калмарите и скаридите/

Марината за скаридите:
Соев сос
Черен пипер
Счукан чесън
Зехтин
Сол
Лимонов сок



Приготвяне:
Разбъркайте продуктите за марината в купа и сложете скаридите.  Покрийте с фолио и ги оставете в хладилник за около 1 час.
Извадете ги от маринатата и ги запечете в сух тефлонов тиган.
Изчистете калмарите, и отрежете горната част с пипалата. Може и да я оставите декоратовно като капаче.
Напълнете калмарите със скаридите и забодете отгоре отвора с клечка за зъби.
Потопете ги в брашно и ги изпържете в олио / зехтин/ от двете страни.
Отстранете клечките и сервирайте.



Баклава със сладолед
адаптирано оттук >>

Продукти:
няколко броя кори за баница, баклава
орехи, счукани
мед
сладолед
краве масло, разтопено



 
Приготвяне:
В тава застелете хартия за печене.
Върху нея подредете няколко слоя кори, като всяка мажете с масло.
Сложете ги да се сушат/пекат, в предварително загрята на 180 градуса фурна до леко зачервяване.
Извадете ги и оставете да изтинат.

Натрошете ги на дребни парченца.
Направете купичка от кори:
Изрежете 4 равни квадратни парченца, с размер, достатъчен да запълни формичка за мъфини/ крем карамел.
Намажете всеки от квадратите с масло и ги подредете един върху друг.

Сложете ги във формичка за крем карамел и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до леко зачервяване. Оставете да изстине.
Оформете топка от сладоледа и я оваляйте в смлените орехови ядки.
Полейте с мед и оваляйте в натрошените кори.
Поставете я в кошничката от кори.
Полейте с мед и сервирайте.

--------

Рецептите са чудесни, особено много ми хареса идеята за баклава със сладолед и дано скоро да имам възможност да се развихря без напрежение в моята кухня :)






22 коментара:

  1. Инче,гостенката си я бива.....
    Катето си е сладурана-рецептите и са много готини,понякога екстравагантни...Много сте мили и двечките и ценя това ,което правите.С удоволствие ви навестявам...
    Хубава празнична вечер и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Бонбончета, чудесни сте!
    Кате, рецептите ти са чудесни!
    Честито Благовещение!
    И нека повече благи вести да съпътстват живота ви!
    Прегръдки и за двете!

    ОтговорИзтриване
  3. Estupendas receta muy bien elaboradas felicitaciones para My Candy y ud ,esa bola de helado me encantó,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  4. Бонбони сте и двете и то много сладки ! Чудесно меню ,Кате , а баклавате ме остави със зяпнала уста :) !
    Честито Благовещение !
    Хубава вечер и лека нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  5. Еее, ама какво пиршество сте устроили двете с Катето тук!
    Всичко е много вкусно и много красиво поднесено!
    Вземам си от патладжаните, подслаждам си с баклавата със сладолед и ви пожелавам хубава празнична вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Инче, чудесна гостенка си имаш!
    Кате, много вкусни ястия си приготвила, ще пробвам патладжана,калмарите са страхотни а десерта неустоим!
    Честит празник!

    ОтговорИзтриване
  7. Много красиво и вкусно е всичко поднесено от Кенди, поздравления за избора, особено се влюбих в баклавичката!
    А Инчеее ти много ми липсваш ... напоследък никаква те няма ... а тези първите снимки ... да покажеш още :)
    Честито Благовещение и много добри вести! Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване
  8. Леле, Инче, голям купон е станал! Изчаках те да заминеш и се настаних удобничко! Ама да ти кажа честно много ми е добре тука! Какви са тези красоти, с нетърпение очаквам и други снимки! Забавлявайте се! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Ммм разкош! Добре, че е Бонбончо, да ни зарадва с тези прекрасни неща, че ти съвсем ни изостави:)

    ОтговорИзтриване
  10. ИНЧЕ, те такава гостенка и аз искам:)))
    Прекрасна е Канди и всичко сътворено от нея е изпипано до съвършенство.
    Много ви се радвам и на двете.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  11. О какво меню, то на човек като му е уютно как няма да направи такъв пир! Всичко е много хубаво! Поздравявам ви!

    ОтговорИзтриване
  12. Браво и на двете ви! Канди се е постарала както винаги, поздравления!

    ОтговорИзтриване
  13. Прекрасна е гостенката ти, Инче,
    Прекрасни са и рецептите на Катя - неизчерпаема от към идеи и вдъхновение.
    Прекрасен тандем ...Адмирации!
    Хубава нова седмица и много пролетно настроение, Диана

    ОтговорИзтриване
  14. Много вкусни предложения!Candy,много вкусни неща си приготвила!Поздравления за креативността!
    Ина, гостенката ти страхотна! Поздравления!

    Пожелавам и на двете ви да сте все така интересни, усмихнати и добри!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  15. Ох, тук ще се включа в 'апването http://www.laymark.com/l/m/m175.gif

    ОтговорИзтриване
  16. Федорска,
    усетих аз че ни заряза тук гладни и затътри подметки по широкия свят;) Добре че е Бонбона тук, да се смили над нас с тези много приятни предложения!
    Поздравления за което и на двете!
    А после чакаме от теб компенсации;)

    ОтговорИзтриване
  17. Ми...въздишам си тук, гладна и недоспала и така за още около месец напред...

    ОтговорИзтриване
  18. Инче, много ме заинтригуваха двете снимки в началото. Надявам се да разкажеш повече ;)
    Канди, моите поздравления! Ти спретваш страхотни менюта, така със замах. И ястията са все вкусни и интересни!
    Прегръдки, момичета! И имайте хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  19. Великолепно меню,Кате,много ми хареса от първото до десерта!Него ще уважа с особено лаком поглед!Изобщо не съм забелязала да си липсвала от кухнята си напоследък,все така ритмична откъм рецепти ми се струваш.Много ми бе приятно във вашата компания,дами,а на Инчето поздрави където и да е!
    Инче,блазе ти и за госта,и за мястото!

    ОтговорИзтриване
  20. Страхотна гостенка в страхотен блог!Поздрави за двете ви!

    ОтговорИзтриване
  21. Много ви харесвам и уважавам и двете, страхотна комбина сте спретнали.:)
    Поздрави и за двечките и все така да ни радвате с вкусни и красиви рецепти.:)

    ОтговорИзтриване
  22. Благодаря ви! Поздравленията са за Бонбонката, разбира се :)

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове