Картофено предястие



Ако имате останали картофи или картофено пюре, може да го използвате за това вкусно предястие. Много ми хареса - много е нежно. Наподобява вкусово огретен, но е много по-вкусно. Може да добавите и други продукти, изостанали в хладилника - шунка и други зеленчуци например, но аз предпочитам по-изчистените вкусове, по-малкото съставки в ястие ми допада повече вкусово, но различни хора сме, всеки с предпочитанията си.


(1 чаена чаша = 240 милилитра)

Продукти за 10 форми :
1 и 1/2 чаени чаши сварени картофи
1 яйце
3 стръка пресен лук
1 супена лъжица заквасена сметана
50 грама настъргано сирене чедър (червено) /може да се замени с всякакво твърдо сирене/
1/2 чаена чаша настъргано краве саламурено сирене или фета
1/5 чаена чаша слънчогледово олио
40 грама разтопено краве масло
черен пипер
сол


Всички продукти без сирената и лука пасираме. Прибавяме към тях нарязания пресен лук и настърганите сирене, разбъркваме. Намасляваме с олио силиконови форми за мъфини или такива с тефлоново покритие, но във втория случай е желателно и да ги посипете с галета. Пълним намаслените форми със сместа и печем в предварително загрята фурна на 200С за 20-25 минути до зачервяване. Изваждаме от формите след като се охладят леко и сервираме със заквасена сметана, пресен лук и босилек.

Коментари

  1. Много хубаво и съм съгласна за малкото съставки, вкусът е по-чист. Изглеждат превъзходно! Прегръдка и прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Потапям се в картофено облаче... :)
    Поздрави, Инче!

    ОтговорИзтриване
  3. Каква симпатична нежност, Ине! Но много ми допада и как си ги поднесла, дояде ми се само, докато гледам снимката :)
    Усмивка от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесна идея!Красива и щастлива пролет,Инче!

    ОтговорИзтриване
  5. Инче, чудесно предястие! Харесва ми точно този вариант, който си приготвила-съставките идеално се допълват и образуват тази чудесна текстура!
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Ина, много апетитно предложение! Изкусителни снимки, бих си гребнала с удоволствие от парчето! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации