Брауни с карамел




  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Думите са излишни... :) 

1 чаена чаша = 240 милилитра


Продукти:
брауни
160 грама черен шоколад
200 грама краве масло
3 яйца
200 грама захар
100 грама брашно
2 супени лъжици какао на прах

карамел
200 милилитра сладкарска животинска сметана
100 грама краве масло
1 и 3/4 чаени чаши захар
1/2 чаена чаша вода

Приготвяне на браунито
Разтопяваме шоколада и кравето масло и ги оставяме да се охладят. През това време в купа смесваме яйцата, захарта, пресятото бряшно и пресятото какао. Разбъркваме закратко. Прибавяме охладените шоколад и масло, отново разбъркваме закратко. Изсипваме сместа в тава с размери 18 на 32 см, или подобни, покрита с намаслена хартия за печене. Печем при 160С за 35 минути. Изваждаме тавата и оставяме браунито да се охлади напълно.

Приготвяне на карамела
В съд слагаме сметаната и маслото. Загряваме ги до разтопяване на маслото. Оставяме да се охлади.
През това време в друг съд смесваме захарта и водата и ги загряваме до получаване на тъмен карамел, но внимавайте да не загори. Дърпаме сместа от огъня и прибавяме сметаната и маслото – внимавайте да не изгорите от парата. Разбъркваме. Връщаме сместа отново на огъня за около 5 минути. Изсипваме карамела върху браунито. Оставяме да се охлади, след което го поставяме в хладилник за поне 3 часа. Режем парчета и сервираме. По желание може да поръсите с морска сол – добре се връзва с карамела :)
Браунито се съхранява в хладилник!
 



Коментари

  1. Наистина са излишни думите! Човек да се отдаде на удоволствието да ги опита! :)
    Поздрави, Ина!

    ОтговорИзтриване
  2. Това е фантазия, Инче и не, не са излишни думите:) - е аз ще се опитам...
    Неустоими, с ефектна и нежна визия, взаимно допълващи се наситен шоколадов вкус,
    фин карамелен аромат и лек акцент от морска сол за баланс.Страхотни снимки.
    Мога да продължа с хармонични контрасти в текстурата на основа, глазура и поръска и още, и още -
    благодаря за удоволствието и много комплименти за теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Инче, какво е това изкушение, направо залепнах за екрана. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесна рецепта получи ми се превъзходно и на вид и на вкус. Благодарности!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ви е харесал :)
      Благодаря за доверието и хубавите думи :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации