Старовремски сладкиш


Сладкишът е без яйца. Снимките са на варианта с бяло вино.

адаптирано оттук >>

Продукти:
100 милилитра пчелен мед
100 милилитра слънчогледово олио
100 грама захар
2 супени лъжици какао
200 грама смлени орехови ядки
2 супени лъжици лимонов сок
200 милилитра бяло вино или прясно мляко, или сок от компот
250 грама брашно
10 грама бакпулвер
ванилия
1 чаена лъжичка канела

пудра захар за овалване


Смесваме всички продукти. Изсипваме сместа в тава, покрита с хартия за печене, с размери 30х20 см. Печем в предварително загрята фурна на 180С за 30 минути. Изваждаме и охлаждаме. Когато е леко топъл, режем на квадрати или форми по желание, всяка овалваме в пудра захар.


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации