Гъбена супа с кашкавалени кнедли
Първо,
Честита Баба Марта,
макар и с леко закъснение.
Бъдете здрави и приятно румени :)
От известно време не съм творила в кухнята, но пък за първи път хапнах толкова вкусни кнедли в супа, не защото са направени от мен :)) По принцип не си падам по кнедлите, изключая сладкия им вариант, както и онези, които приготвих две публикации назад. Към последните изброени трябва да добавя и тези, които ми допаднаха много. Нямат нищо общо с гумените и безвкусни картофени кнедли, типични за баварско, да ме прощават баварците :)) Това не ми пречи да съм фен на баварския пейзаж, разбира се ;)
Продукти:
200 грама печурки
1 морков
1 глава кромид лук
1 яйце
6 сухара
1 литър пилешки бульон
черен пипер
сол
олио
магданоз
за кашкавалените кнедли
1/2 чаена чаша брашно
1/3 чаена чаша настърган кашкавал
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
1 яйце
1 супена лъжица олио
В купа смесваме продуктите за кнедлите. Полученото тесто завиваме във фолио и оставяме да престои поне 45 минути. През това време в тенджера поставяме нарязаните кромид лук и морковите и ги задушаваме с малко вода и олио. Когато лукът поомекне, добавяме пилешкия бульон. В друга тенджера задушаваме гъбите с малко вода и олио до готовност. Пасираме ги заедно с яйцето и сухарите. Получената смес прибавяме към бульона и зеленчуците. Варим до пълното сваряване на лука и морковите
От престоялото тесто оформяме малки топчета, които варим в тенджера със завряла и леко подсолена вода за около 25 минути.
Сервираме супата с няколко броя кнедли и поръсваме с магданоз.
Инче, много апетитно и сгряващо изглежда, снимките и лъжицата са прекрасни :)!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Усмивке! :)
ИзтриванеЧестита Баба Марта! Супичката е много апетитна и красиво поднесена! Ще ми се да има една купичка наблизо, че грипа не ме подмина..
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Лу! Оздравявай по-скоро :)
ИзтриванеЕ-е-е, Инка, тази супа от воле съм я спретнала като поникнат новите гъбоци (-: Много ми харесва като идея, а пък и като гледам продуктите съм на 100% сигурна, че е сууупер вкусна! Страшен супник си извадила (-: При мен доскоро се подмятаха два, които никога, ама никога не бях използвала и накрая ги подарих...
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Нали знаеш, че като стане дума за гъби и моментално се сещам за теб :))
ИзтриванеE, как ще ги подмяташ супниците?!!! Ако откриеш и трети за подмятане, метни го насам ;)))
Благодаря ти!
Честита Баба Марта, Инка! Бъдете много здрави и усмихнати! Страхотна супичка и красиви снимки! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани!
ИзтриванеХубава неделя :)
Както пише Любен Дилов-син :
ОтговорИзтриване"Честита да е на вашата пролет, бабата!"
И как няма да имаш румени бузи като
правиш толкова вкусни и фотогенични супи!
Прегръдка и хубаво настроение!
Благодаря, Дани! Ти хубаво, че му разбираш на Дилов-син, та и аз да се светна покрай теб какво дрънка :))
ИзтриванеХубаво настроение и на теб, мила :)
Инче много интересно предложение, изглежда вкусно! Миналата седмица във Франкфурт ядох кнедли в една порция три вида ... със спанак, със сирене и третия вариант с боб, бяха наистина фантастични ( пробвах ги заради теб и не съжалявам ) !
ОтговорИзтриванеСега вече не съм толкова предубедена към кнедлите или поне тези бяха супер!
Прегръдки и спокоен неделен ден!
Евчик, радвам се, че не си останала разочарована, щото иначе щеше да ми е гузно :)), но следващия път пробвай натурални картофени кнедли - без пълнежи и екстри като гарнитури и сосове, за да не убиеш истинския им вкус :)) А, забравих, и баварски (Мюнхен не ти е много далече) и пак ще говорим :))
ИзтриванеБлагодаря ти, пражка принцесо :))
Хубава и слънчева неделя :)
То всичко е хубаво, да се чуди човек как успяваш, Инка.
ОтговорИзтриванеЧестита Баба Марта и на теб - все така вдъхновена бъди, много позитивна и най-вече здрава!
Поздрави!
Благодаря, Гери!
ИзтриванеСлънчев национален празник :)
Esto es una sopa deliciosa.
ОтговорИзтриванеSaludos
Thanks, Jose Manuel :)
ИзтриванеHave a nice day!
Кашкавалени кнедли :) Много интеренсно хмхмх
ОтговорИзтриванеПоздрави!!
Благодаря, Маринче :)
ИзтриванеХубава неделя от мен :)
Честит Национален празник, Ина!
ОтговорИзтриванеОтново впечатляващо представяне!Поздрави !
A full of flavour soup! I like it!
ОтговорИзтриванеЧестит празник!
ОтговорИзтриванеИна, чести празник!
ОтговорИзтриванеКрасива и вкусна публикация!
О, планини, о, кнедли, о, гъбена супичка, знам кои са тези планини!!! Оф, тези твои финални кадри просто са уникални! Ох, толкова им се кефя на твоите снимки от разни местенца, ама ти по-много малко ни показваш. Честит празник, Инче! Прекрасна неделна вечер и хубава нова седмица от мен!
ОтговорИзтриванеМного изкушаващи снимки,тези кнедли са много интересни, а пък поднесени в гъбената супа...Прекрасно, поздравления!
ОтговорИзтриванеsono come i canederli no?...viste le temperature ci sta tutto!!1
ОтговорИзтриванеЧестит празник,Инче!
ОтговорИзтриванеТакова нещо-кнедли не съм яла.Нещо не си падам,може би защото не съм опитвала.Но пък изглеждат вкусни в супата...
Честити национален празник, Баба Марта и хубава нова седмица! А тези кнедли са толкова изкусителни, само да докопам аз лъжицата....
ОтговорИзтриванеИнче, вълшебно ухание се носи от тази супичка! Не съм правила кнедли все още и май им дойде времето. Снимките ти са толкова апетитни, че трудно мога да устоя на това чудо! Поздрави и хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеХаресва ми....
ОтговорИзтриванеФен съм и на пейзажа, и на снимките, и на рецептата, и на представянето като цяло -
страхотна рецепта и презентация, Ина!
Комплименти, мартенски привет и хубава нова седмица, Диана
Благодаря ви! Желая ви слънчева и много усмихната мартенска седмица :)
ОтговорИзтриванеПрекрасна супа!
ОтговорИзтриванеИ представена чудесно.
Пожелавам хубава нова седмица.
Благодаря, Ели!
ИзтриванеХубава и на теб :)
Много,много вкусно ухае тук!Особено има ли гъбки!А снимките в близък план ме карат аха да отворя уста за тази подадена лъжица.За която искам да попитам как да лъсна едни мои стари сребърни да споделиш някой трик.Преварих ги във вода,в която има парче алум. фолио,поизбеляха,но не достатъчно,с оцет ги полирах,но все още имат малко ретро вид и май така ще си останат.Ти знаеш ли някакви полезни идеи в този случай?
ОтговорИзтриванеЧестити празници,прегръдка и слънчев ден! :)
Роси, аз моите ги тръквам от време на време със сода бикарбонат, както едно време си чистих сребърните пръстени :)), т.е. намокряш приборите и ги търкаш с поръсена със содата гъба откъм по-грубата част.
ИзтриванеУсмихната вечер от мен :)
Инче,аз сложих малко сода във водата ,докато ги изварявах,ще опитам и така,както ми препоръчваш,благодаря ти!Уютна вечер пожелавам! :)
Изтриванеune excellente recette de soupe avec des boulettes de fromage ça ne peut être que délicieux à tester prochainement bravo
ОтговорИзтриванеbonne journée
Thanks, Fimere :)
ИзтриванеС голямо закъснение изказвам адмирации за ястието и прекрасните снимки,Инче!
ОтговорИзтриванеПри теб както винаги е красиво,вкусно и вдъхновяващо!
Желая ти пролетно настроение!