Веган печени лимоново-кокосови донъти / постни кексчета
Това са още едни постни кексчета, които могат да разнообразят трапезата ви, особено ако ви се налага да избягвате яйца и млечни продукти или сте направили този избор по ваше желание.
(1 чаена чаша = 240 милилитра)
Продукти:
1 и 1/2 чаени чаши брашно
1/2 чаена чаша сок от моркови или някакъв плодов сок или нектар по ваш вкус
1 и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
шипка сол
1/2 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша захар
25 грама кокосови стърготини
1/3 чаена чаша слънчогледово олио
лимонова есенция или настъргана кора от много добре измит био лимон
за глазура:
1/2 чаена чаша пудра захар
3-4 супени лъжици вода или повече, ако е необходимо
няколко капки кокосова есенция или друг аромат
В купа смесваме сухите съставки, към тях добавяме течните и разбъркваме до получаване на хомогенна смес. Намазваме с олио силиконовите форми за донъти и ги пълним до половината със сместа, разпределяйки я равномерно, за да не станат донътите на едно място по-високи, а на друго по-ниски.
Печем в предварително нагрята фурна на 170С до златисто, след което ги изваждаме от фурната, но ги оставяме във формите да се охладят леко и чак тогава ги изваждаме от тях.
След пълното изстиване на донътите, приготвяме глазура от пудрата захар, водата и кокосова есенция, чиято консистенция трябва да е такава, че изсипвайки сместа от лъжица, тя /сместа/ да се стича плавно на струя. Ако сместа е прекалено течна, добавяме пудра захар, а ако е прекалено гъста, разреждаме с малко вода. С получената захарна глазура украсяваме донътите и ги оставяме до стягане на глазурата.
Веган или не, чуднички са! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Инче!
Прекрасни снимки 'запазена' марка :)
ОтговорИзтриванеЧудесни са, Инче!
Усмихнат уикенд!
Любювам се винаги на прекрасните ти снимки, Инче! :)
ОтговорИзтриванеМного симпатични и апетитни кексчета!
Поздрави!
Se ven estupendos.
ОтговорИзтриванеЗвучат много вкусно! Чудесни греещи снимки!
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглеждат! Поздрави и хубава вечер, Инка!
ОтговорИзтриванеКато малки слънца са грейнали твоите веганчета,Инче!
ОтговорИзтриванеИнче, страхотни са, така апетитно си ги наредила. Сигурна съм, че са изчезнали на секундата. Прекрасен ден!
ОтговорИзтриванеЧудесни са станали! Толкова слънчеви!
ОтговорИзтриванеCreo haber conseguido una buena traducción para poder seguir tu receta. A ver si consigo algo similar.
ОтговорИзтриванеBlanca de JUEGO DE SABORES
Красота! Не се съмнявам че са и много вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Прекрасни понички! На външен вид никак не им личи, че нямат животински добавки! Това само ги прави дважди по-ефектни! Много хубава рецепта и снимки, Инче :)
ОтговорИзтриванеЧудни са, Инче, като слънчица греят! Интересен вариант на рецептата, допада ми. Прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеbellissimi e penso anche molto buoni!!!
ОтговорИзтриванеВеганските ти предложения като че вече преобладават, Инче,
ОтговорИзтриванемного ми допадат и тези понички - чудесна рецепта, прекрасен вид и вълшебни снимки !
Сърдечни поздрави, хубава и успешна нова седмица!
Страхотно предложение, снимките са невероятни! Хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеМного яки са тези формички за донъти,ще взема да се огледам за едни.А кексчетата са страшно нежни,Инче!Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеКато коронясани са тези донати! Чудесни снимки!
ОтговорИзтриванеХубава идейна седмица ти желая, Инка!
Е, въобще не им личи, че са веган;) Страшна си!
ОтговорИзтриванеРазкошно изглеждат и сигурно са много, много вкусни! Браво! :) Нямам форми за донъти и мисля да ги пробвам в малки силиконови формички.
ОтговорИзтриванеПривет!:) cveteto3101
Mного харесвам твоят блог и вече го следвам . След тази рецепта останах напълно сигурна , че трябва да следя какви вкуснотийки приготвяш . Ако имаш време може да посетиш и моят ! Прегръдки Иви .
ОтговорИзтриванеВ рецептата няма захар - така ли трябва да е или е пропуск?
ОтговорИзтриванеДа, пропуск е, половин чаена чаша е захарта.
Изтриване