Какаови кексчета с чийз крем
Може да се сложи един шоколадов ганаш отгоре, че така сякаш нещо мааалко им липсва :)
(1 чаена чаша = 240 милилитра)
Продукти за 14-15 мъфина:
1 и 1/2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар
1/3 чаена чаша какао
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
щипка сол
1 чаена чаша вода
1/3 чаена чаша олио
1 супена лъжица оцет
ванилия
крем:
120 грама крема сирене (аз ползвам Philadelphia или Buko)
5 супени лъжици захар
1 белтък
1/2 чаена чаша шоколадови термоустойчиви капки
ванилия
В купа смесваме продуктите за крема, като накрая добавяме шоколадовите капки.
В друга купа смесваме сухите продукти, а в трета - течните. Прибавяме течните към сухите и разбъркваме много добре. Поставяме хартиени форми за мъфини в тава за мъфини и я пълним до средата с какавото смес и сипваме по една пълна супена лъжица от крема в средата.
Печем в предварително загрята фурна на 180С за 20 минути (пробваме с клечка).
Готовите мъфини оставяме за около 5-10 минути в тавата за мъфини, след което ги изваждаме.
Когато са напълно изстинали кремчето вътре се е стегнало напълно.
Забележка: Понеже получих запитвания къде може да се намерят такива термоустойчиви шоколадови капки или още капки за печене (drops) и може ли да се заменят с нещо друго, отговарям:
Такива капки може да намерите в специализираните сладкарски магазини, като може да поръчате онлайн или да отидете на място и да си купите. Ще дам връзки към три от тях:
Такива капки може да намерите в специализираните сладкарски магазини, като може да поръчате онлайн или да отидете на място и да си купите. Ще дам връзки към три от тях:
Може да замените капките и с обикновен шоколад, но той ще се разтопи напълно, затова за по-добра визия препоръчвам предварително за разтопите шоколада и да го смесите с крема сиренето, захарта, есенцията и белтъка. Така ще получите шоколадов на цвят крем.
Може да използвате вместо шоколад ядки, но не осолени, стафиди, каквото ви допада вкусово, но леко увеличете количеството захар в този случай.
Може и нищо да не добавяте към крема сиренето, белтъка, есенцията и захарта, но отново леко увеличете количеството на последия продукт (захарта).
Тези снимки, тези снимки!!!!!! Те са пухкави!!!!
ОтговорИзтриванеФедорска, ненадмината си ... и в Петък, и през Юни;) Правиш революций... да знаеш;)
Хахах Ама си много духовита :)))
ИзтриванеЛипсва ми и на мен нещо...едно кексче например. :) Страхотни са, Инче! Много ми харесват с този чийз крем, напоследък все повече се влюбвам в него! :)
ОтговорИзтриванеСлънчеви летни дни!
Благодаря, Светле :)
ИзтриванеХубави и на теб :)
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЛеле, Инче, не ми се иска да поглеждам втори път към снимките :) Ще закъснея за работа от заплес :) Страхотни снимки и рецепта! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Снеже :)
ИзтриванеХубав и на теб :)
Божествени са! Направо не мога да им се нагледам. Само ако можех да бръкна през монитора и да си открадна....
ОтговорИзтриванеМного ми е любима тази комбинация, но не съм опитвала приготвянето в идивидуални форми!
ОтговорИзтриванеКесчетата изглеждат невероятно изкусително!
Чудна идея, ще опитам със сигурност!
Поздрави, Ина!
Инче, превъзходни са кексчетата, ще си ги хапна и без ганаш. Усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеЕто такъв вкус много ще ни хареса! Чудни са станали!
ОтговорИзтриванеИнка, страхотни вкусотии майсториш! Много са ти симпатични кексчетата (-:
ОтговорИзтриванеНа тях нищо не им липсва, на мен ми липсват те:))) страшни снимки, ей, а тези другите, за тях пък да не говорим! Ще ми се ама... все някой ден:))) Прегръдки!
ОтговорИзтриванеА яйца няма ли? В крема има един белтък само. Ще ги опитам дано да не объркам нещо :-)
ОтговорИзтриванеНяма яйца.
ИзтриванеА ЗАЩО Е БЕЗ ЯЙЦА?
ОтговорИзтриванеМъфините са много вкусни и лесни за правене! Приготеяла съм ги два пъти и семейството ми ги обожава! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Може ли крема сиренето да се занени с маскарпоне?
ОтговорИзтриванеПоздравявам ви за хубавите рецепти. Ползвам ги редовно!
Може ли крема сирене
ОтговорИзтриването да се замени с маскарпоне?
Може.
Изтриване