Лятна манджа или нещо като миш-маш със сурови чушки
Чудех се какво заглавие да сложа, това си е миш-маш с малко сурови чушки и без сирене. Класика е вкъщи, защото баща ми не консумира млечни продукти, та често заради него се приготвя този вариант.
Продукти:
4 яйца
1 сурова зелена чушка
1 голям обелен домат
магданоз
сол
олио
В купа леко разбъркваме яйцата. В тиган или по-дълбок съд загряваме олио, в което запържваме зелената чушка за около 4-5 минути, след което добавяме и домата и продължаваме да пържим за около 4-5 минути. Добавяме яйцата и продължаваме да пържим до готовност, като от време на време разбъркваме. Накрая овкусяваме със сол и поръсваме с магданоз. Сервираме.
Искам да си топна залъче в малката локвичка от мазнинка, която е попила всички прекрасни аромати, да грабна тигана и да бягам бързо! Обещавам после ще го измия и ще го върна. Усмивки!
ОтговорИзтриванеХахах, обещаваш! :)))
ИзтриванеМного ме развесели с коментара си :)
Усмивки и за теб :)
Инче, вкусотийка в чинийка! :) Много ароматно и сезонно. Мисля, че наскоро Люси беше показала същото и беше обяснила, че го знае от баба си като пърженица.
ОтговорИзтриванеПоздрави и уютна вечер, Инче!
Благодаря, Гери! Не съг видяла рецепетата на Люси, толкова много блогове следя, че доста от тях пропускам, но сега като каза, намерих я. Интересно звучи, но там е с извара сирене, чушки и яйца. Ще се пробва и този вариант, че звучи и изглежда доста вкусно :)
ИзтриванеПрегръдки и усмихната неделя :)
Вкусно лятно ястие! И аз скоро правих подобно, че и при нас всеки го обича в различен вариант! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Инче!
Знаеш как е, много претенциозен народ се извъди :)))
ИзтриванеПоздрави, Тили :)
Лелеее, ама Стефчето ми взе думите от устата! Точно такава асоциация предизвика и у мен първата снимка.Хубав неделен ден!Прегръдки!
ОтговорИзтриване:))) Значи сте от моята партия, щото и аз обичам да си топвах хлебче, за ужас на европейските снобари :)))
ИзтриванеПрегръдки и от мен, Кате!
И аз съм в обора на тези със залчетата. ;)
ИзтриванеТочно си е лятна манджичка, спомних си веднага за селския хляб и как много ми се прияде точно в момента! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеако питащ мен, ще опека предварително чушчиците;)
ОтговорИзтриванемного апаетитна манджичка все пак.
Изялде ми главните букви')
sembra assolutamente deliziosa e soprattutto in accordo con i prodotti che la stagione ci offre
ОтговорИзтриванеСупер фен съм на миш-маша, за съжаление в къщи си го правя само за мен, защото моите хора не ядат постни неща...Обаче аз много си я обичам - единственият ми проблем е топеника, олиото и половината хляб към него (-:
ОтговорИзтриване