Бисквити с рожков
Бисквитките са много аромтни, меки, с леко дъвчаща нотка, дължаща се на вложения мед и не на последно място - вкусни! Много по-вкусни са от био бисквитката с рожков, която си купих днес и която изхвърлих след първата хапка...
(1 чаена чаша = 240 милилитра)
Продукти:
Продукти:
2 супени лъжици био брашно рожков*
2 супени лъжици сусамово семе
1 чаена чаша счукани на дребно или смлени на дребно орехови ядки
1/2 чаена лъжичка канела
1/3 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 чаена лъжичка емулсия запечене масло и ванилия или шушулка ванилия
3 супени лъжици мед
3 супени лъжици слънчогледово олио
* брашното рожков може да замените с какао, ако случайно не ви се намира под ръка, но тогава ще получите какаови бисквитки
3 супени лъжици мед
3 супени лъжици слънчогледово олио
* брашното рожков може да замените с какао, ако случайно не ви се намира под ръка, но тогава ще получите какаови бисквитки
В купа смесваме сухите съставки. Към тях прибавяме течните и разбъркваме. Трябва да получим смес, която е лепкава, но все пак може от нея да се оформят лесно топчета. Ако случайно сместа е прекалено рядка, трябва да добавите още орехи, а ако е прекалено твърда - малко олио и мед. С навлажнени ръце късаме от тестото топчета с размер на голям орех. Аз оформих от тестото 8 топчета, които поставих в тава, покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго около 5-6 сантиметра, за да не съединият бисквитките при печенето. Печем в предварително загрята фурна на 170С за 10 минути. Изваждаме тавата от фурната и оставяме бисквитките да изстинат за около 20-30 минути, след което ги отлепваме от хартията. Може леко да си помогнем с ножче, ако случайно някоя бисквитка се е заинатила :)
Ама има ли и такива "инатливи" ;)
ОтговорИзтриванеНяма да им се размине!
Изглеждат наистина леко дъвчащи, съвсем по мой вкус :)
Инче, "хубаво" тогава, че си случила на кофти бисквитка, за да се провокираш и да приготвиш тези сладки полезности. Много ми харесват!
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнато утре. :)
Няма как да не са много вкусни, като чета продуктите.
ОтговорИзтриванеСигурно вече са се свършили :)
Поздрави!
Благодаря ви :)
ОтговорИзтриванеХубава неделя от мен :)
И аз на опашка за бисквитка:))) Страхотни са и снимки и бисквитки и ти!:)
ОтговорИзтриванеБисквитките са разкошни!! Няколко пъти ги правя и ди облизвам пръстите!! Благодаря ;)))
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че са ти харесали, Радост!
ИзтриванеИ аз благодаря за одобрението ;)
Каква е тази емулсия за печене?
ОтговорИзтриванеЕто такава >>. Може да я използвате и само ванилия за аромат.
ИзтриванеЗдравейте, правя тези бисквитки вече няколко пъти и всеки път изпитвам такова блаженство, когато ги хапвам! Страхотни! Благодаря за споделената рецепта. :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че Ви харесват, Венера :)
ИзтриванеБлагодаря за отзива :)
Прелест <3 Това са най-дъвкаво дъхавите сладки рожкови бисквитки :) Сърдечни благодарности за споделената рецепта!
ОтговорИзтриванеПрелест <3 Това са най-дъвкаво дъхавите сладки рожкови бисквитки :) Сърдечни благодарности за споделената рецепта!
ОтговорИзтриване