Шоколадов сладкиш
Много вкусен шоколадов сладкиш, който знам как ще модифицирам за РД :)
(1 чаена чаша = 240 милилитра)
Продукти:
120 грама меко краве масло
150 грама крем сирене Филаделфия натурално или Buco
1/2 чаена чаша кафява захар
1 и 1/2 чаени чаши бяла захар
3 големи яйца
1 ампула ванилия на д-р Йоткер
3/4 чаена чаша какао на прах
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена чаша брашно
щипка сол
Ганаш
200 грама черен шоколад
(ако не ви допада много черния, може да използвате комбинация от 100 грама черен и 100 грама млечен шоколад)
200 грама животинска сладкарска сметана
Ганаш
200 грама черен шоколад
(ако не ви допада много черния, може да използвате комбинация от 100 грама черен и 100 грама млечен шоколад)
200 грама животинска сладкарска сметана
В купа разбиваме с миксер мекото краве масло с двата вида захар за около 2 минути. Добавяме крем сиренето, разбъркваме. Добавяме към сместа яйцата едно по едно, непрекъснато разбивайки с миксера. Към получаната смес прибавяме ванилията и какаото и разбъркваме с лъжица до хомогенизиране, след което добавяме и брашното с бакпулвера и щипката сол. Отново разбъркваме. Изсипваме сместа в намаслена квадратна силиконова тава със страна 22 сантиметра, височина 5 сантиметра или в друга тава с такава височина и лице 484 см2.
Печем в предварително загрята фурна на 160C за 40 минути.
Оставяме сладкишът да изстива, като през това време приготвяме ганаша:
В тенджера поставяме сметаната и начупения на парчета шоколад и разбъркваме до разтопяване на шоколада. Оставяме ганаша за около 5 минути да се охлади леко, след което го разпределяме върху сладкиша.
Консумираме след напълното стягане на ганаша.
На когото му се занимава... да украсява :))
Забележка: Понеже направих слакиша вечерта, а се притеснявам все още да го оставя на терасата, защото не е чак толкова студено, прибрах десерта напълно охладен в хладилника, макар че след като се извади на следващия ден трябва да се остави за поне 2-3 часа на стайна температура, за да се отпусне., а и така леката влага, която се появява върху ганаша, престоял в хладилника и изложен на стайна температура, ще се изпари напълно.
Печем в предварително загрята фурна на 160C за 40 минути.
Оставяме сладкишът да изстива, като през това време приготвяме ганаша:
В тенджера поставяме сметаната и начупения на парчета шоколад и разбъркваме до разтопяване на шоколада. Оставяме ганаша за около 5 минути да се охлади леко, след което го разпределяме върху сладкиша.
Консумираме след напълното стягане на ганаша.
На когото му се занимава... да украсява :))
Забележка: Понеже направих слакиша вечерта, а се притеснявам все още да го оставя на терасата, защото не е чак толкова студено, прибрах десерта напълно охладен в хладилника, макар че след като се извади на следващия ден трябва да се остави за поне 2-3 часа на стайна температура, за да се отпусне., а и така леката влага, която се появява върху ганаша, престоял в хладилника и изложен на стайна температура, ще се изпари напълно.
Страхотен сладкиш и снимки!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Красота си сътворила,Инче,както винаги!
ОтговорИзтриванеПрегръдки:))))
Чакам да видя как ще го премениш това изкушение за рождения ден, Инче. :)
ОтговорИзтриванеМале какви снимки ... разкошотия :)
ОтговорИзтриванеsuper cioccolatosa ed invitante!
ОтговорИзтриванеОХА, това не бих го пропуснала на никаква цена:)
ОтговорИзтриванеМмм, че апетитно! С този тлъст слой шоколад, ще има сега да го мисля :) Страхотни снимки, страхотна рецепта! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИнче, невероятен е сладкиша, а снимките са убийствени. Поздрави!
ОтговорИзтриванеВълшебен, убийствен шоколадов сладкиш! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИнче, каква съблазън само е този сладкиш! Твоите снимки са тези, които винаги ме карат да се интересувам все повече и повече от фотография :) Благодаря за споделената рецепта! Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеРазкошен сладкиш, поднесен както винаги с много стил и финес!
ОтговорИзтриванеИ как ще модифициаш?;) Много е готин на вид!
ОтговорИзтриванеКакто винаги, страхотни снимки! И един никога не залязващ от модния небосклон на кулинарията, шоколадов сладкиш!
ОтговорИзтриванеОтдавна не бях смятала лицето на правоъгълник (-: иначе щом хвалиш сладкиша, а пък и щом е шоколадов...а пък и не изглежда като много играчка...значи ще е на дневен ред в събота (-;
ОтговорИзтриванеМ да,и аз това бих казала-на който му се занимава да украсява,и аз не бих губила време,Инче,и без това ми изглежда достатъчно мотивиращ да унищожа голям брой квадратчета :) .Представям си колко е сочен щом е с крем сирене,мммм!
ОтговорИзтриванеВеликолепен сладкиш! И много стилни снимки!
ОтговорИзтриванеПоздравления!