Меки шоколадови сладки
Продукти:
1 яйце
1 чаена лъжичка емулсия ванилия
1 супена лъжица прясно мляко
1/2 чаена чаша захар
2/3 чаена чаша брашно
3 супени лъжица какао
5 супени лъжици царевично нишесте
1/4 чаена лъжичка бакпулвар
за ганаша:
1/2 чаена чаша животинска сладкарска сметана
Първо приготвяме ганаша, може даже го направите от предишния ден, защото ни е нужен напълно охладен и стегнат.
Загряваме сметаната на среден огън и поставяме в нея начупения шоколад, разбъркваме до пълното му разтопяване. Охлаждаме сместа на стайна температура, след което го покриваме с полиетилен и поставяме в хладилник да стегне напълно. Преди употреба не го разбиваме с миксер!!! Просто го поставяме в пош и шприцоваме върху една от бисквитките и захлупваме с друга, леко притискаме.
Приготвяне на бисквитките:
В купа смесваме течните продукти заедно със захарта. Разбъркваме с вилица до съединяване на белтъка с жълтъка, т.е. за кратка. В друга купа смесваме сухите съставки и ги прибавяме към течните. Разбъркваме. Получената смес пълним в пош или полиетиленов плик и шприцоваме бисквитки с диаметър около 3 сантиметра и височина около 1 сантиметър в тава, покрита с хартия за печене. Бисквитките трябва да са на разстояние една от друга поне 3 сантиметра, за да не се съединят по време на печенето. С пръст леко сплескваме полученото връхче на всяка бисквитка. Печем в предварително загрята фурна на 160 С за 10 минути - трябва да са меки.
Изпечените бисквитки оставяме да изстинат за около 3 минути в тавата, в която са печени, след което внимателно ги отлепяме с много минимална помощ от страна на малко ножче. Подреждаме бисквитките в поднос и ги оставяме напълно да изстинат, но не ги редим една върху друга!!!
Инче, ти наистина нямаш милост... Ще те призная за шоколадовата изкусителка, да знаеш! :) Чудни сладки отново. Поздрави!
ОтговорИзтриванеche spettacolo e le foto fanno sognare!
ОтговорИзтриванеАпетитно, както винаги!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд, Инче!
На мен ми омекнаха коленете, като ги видях:))) Продължаваш да изкушаваш:). Поздрави!
ОтговорИзтриванеОбичам меките сладки и затова толкова много се радвам на тази рецепта! И на прекрасните снимки!
ОтговорИзтриване