Бразилски царевичен кекс
800 милилитра пълномаслено прясно мляко
3 яйца
1 супена лъжица бакпулвер
1 чаена чаша настърган кашкавал от краве мляко - ползвах на Маджаров, пармезан или друго от този тип
1 ампула ванилия на д-р Йоткер
1 чаена чаша фино царевично брашно
1 и 1/2 чаени чаши захар
Всички съставки се слагат в блендер и се миксират. Сместа се изсипва в намаслената и набрашнена кексова форма. Пече се в предварително загрята фурна на 180С за 40 минути, след което се изважда от фурната и се оставя за около 30 минути да се охлади. Обръща се върху поднос и се оставя напълно да се охлади. Поръсва се с пудра захар (по желание) и се сервира.
Ау, Инче, това е велико! Веднага си го запазвам за проба, представям си каква вкусотия е... Много благодаря, че сподели!
ОтговорИзтриванеПоздрави! :)
Ммм, Гери, аз вече се оплаках във фейса, ще се повторя. На мен не ми допадна, но пък моите го одобриха. Наблегни на ароматите, ако решиш да пробваш, че има много яйчен вкус за мен. Това е класическият вариант, може да пробваш с кокос и карамел, както е предложено в някои рецепти в нета, сигурно ще е по-добре.
ИзтриванеСега виждам коментара ти, Инче, и... Да ти кажа ли, че аз хич не обичам този яйчен вкус, за който споменаваш? ;) Затова недолюбвам и крем карамел... Ама ще опитам някой път с добавки, както съветваш. Благодаря! Изглежда уникално! :)
ИзтриванеХубав ден!
perfetta per una ottima colazione!
ОтговорИзтриванеНаправо ме главозамая този сладкиш!Както винаги си оригинална и в рецепта,и в снимки.......Прегръдки,Инче!Благодаря!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря, Миленка :)
ИзтриванеХубва ден от мен :)
Страхотна идея, някой ден ще я опитаме и ще споделим резултата.
ОтговорИзтриванеБлагодарим за споделената рецепта!
Prikazen!
ОтговорИзтриване