Нахутена яхния
Не обичам ястия с много подправки, но има изключения, разбира се. Това е едно от тях -пикантна яхния, сервирана с направени от мен меки роти в мини вариант (индийски хляб).
Продукти:
500 грама сварен нахут
1 голяма глава кромид лук, нарязана на дребно
2 средно големи моркова, нарязани на дребно
1/2 чаена лъжичка сладък червен пипер
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
лютив червен пипeр (по желание)
1/4 чаена лъжичка куркума
1/2 чаена лъжичка смлян кимион
щипка шафран, предварително накиснат в 3-4 супени лъжици гореща вода (по желание)
3 големи домата, обелени от ципата и нарязани на кубчета
сол
олио
2-3 скилидки чесън
магданоз
Лукът и морковите се задушават с олиото и малко вода почти до готовност. Прибавят се подправките, без солта и чесъна. Добавяме нахута и доматите, варим до омекване на доматите, като от от време на време разбъркваме и добавяме малко вода, ако е необходимо. Когато яхнията е готова, добавяме сол, малко олио и нарязаните на дребно скилидки чесън (от топлината той се сготвя). Оставяме ястието леко да изстине, добавяме магданоз и сервираме.
Подправките даже са малко ;)
ОтговорИзтриванеНо тази комбинация от тях е чудесна.
Само не съм опитвала пушен пипер.
И къде ти е рецептата за роти-то, или ще има втора серия
публикацията :)
Хубава вечер, Инче!
Хахаха като за мен подправките са мнооого :)
ИзтриванеПушеният пипер е много приятен.
Няма да има втора серия, само един линк към видео рецепта, щото нямам снимки с акцент върху ротито :D
https://www.youtube.com/watch?v=oYLrSflCI2g
Хубава вечер и от мен :)
ИзтриванеФантастични снимки, яхния, мини питки...
ОтговорИзтриванеУдоволствие за всички сетива, Ина!
Днес си купих нахут и рецептата ми идва навреме, благодаря!
adoro i ceci li mangerei sempre! ottima proposta!!
ОтговорИзтриване