Най-вкусните и крехки свински пържоли
Преди време правих пържоли по тази рецепта >> и станаха вкусни, но пържолите трябва да са по-тънки, обаче фурната ми доста пострада откъм чистота - такова пръскане и пушеци... та реших да се спра на тази рецепта >>. Накрая решех да ги комбинирам, та получих ето тези топящи се в устата пържоли!
Продукти за 7 порции:
7 свински вратни пържоли без кост
2-3 чаени лъжички слънчогледово олио
500 милилитра бира
60-70 грама краве масло
сол
черен пипер (опция)
В тиган поставяме 1 чаена лъжичка олио, след което добавяме част от пържолите, предварително подправени със сол и евентулано черен пипер. Запечатваме от едната страна пържолите за 5-6 минути, като не обръщаме пържолата преди да са изтекли тези минути. Запечатваме и от другата страна за същото време. Подреждаме пържолите на един ред в тава. Заливаме ги с бирата, поставяме парченце масло върху всяка пържола, но не използваме цялото масло, а само половината - другата половина ще я изпозлваме по-късно. Завиваме тавата в алуминиево фолио. Печем в предварително загрята фурна на 200С за около 1 час и 40 минути. Махаме фолиото от тавата, както и част от течността в тавата, но да има малко от нея, тънък слой. Поставяме отново парченце краве масло върху всяка пържола и печем за още около 10-15 минути до зачервяване. Готови са за консумация.
Чудесни пържоли! Поздравления за страхотният блог - страхотни рецепти, страхотни снимки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти :)
ИзтриванеХубава неделя :)
За много години, Инче!
ОтговорИзтриванеЗдарве и късмет!
За много, Ванче!
ИзтриванеСамо най-добро в настоящата година :)
Честита Нова година, Ина! Да е щастлива и успешна!
ОтговорИзтриванеЧудесно предложения за празнично ( и не само) меню!
una bella gita in campagna e una bella bistecca ci sta tutta!
ОтговорИзтриванеЗа много години и от мен, Инче! Пържолките ги оцених още като ги видях във ФБ, наистина крехки, сочни и вкусни. Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧестита нова година,Ина!!!
ОтговорИзтриванеДа е весела и щастлива!
Тези сочни пържолки са идеални за сезона ....и чаша вино :))
Поздрави