Орехово-сусамова халва
Единственото сладко нещо, което приготвям напоследък са точно тези топчета. Супер бързи, нямам време, а са много, много вкусни и полезни. Аз пека ореховите ядки, защото ги купувам изчистени, а не знам кой/коя с какви ръце ги е чистил, но ако си ги чистите вие, то може директно да прескочите печенето на ореховите ядки.
Веганите могат да заменят меда с кленов сироп.
Продукти:
6 равни супени лъжици сусамов тахан
6 равни супени лъжици мед
2 супени лъжици тъмно какао
ванилия (по желание)
1/2 чаена лъжичка канела (по желание)
ванилия (по желание)
1/2 чаена лъжичка канела (по желание)
2 и 1/2 чаени чаши печени орехи, смлени + още за овалване на топчетата
Смесваме тахана и меда, разбъркваме. Добавяме какаото, ванилията, канелата, разбъркваме. Накрая добавяме и смлените орехи, разбъркваме. Оформяме топчета, които овалваме в смлени орехи, но може да ги оваляте в какао, кокосови стърготини, каквото решите. Оставяме ги в хладилник, за да стегнат, но и така стават за хапване, даже понякога нарочно правя сместа по-рядка, за да я мажа на филийка хляб :)
Приказка са....И то каква?!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленче :)
ИзтриванеНещо си се изкалпазанила ;)
ОтговорИзтриванеЧудесни са, Инче!
Благодаря, Дани :)
ИзтриванеПравила съм подобни и знам колко са вкусни. Черпя се няколко за десерт!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Благодаря, Габи :)
Изтриванеmolto invitanti e gustosi.Auguri anche se in ritardo!
ОтговорИзтриванеКаква вкусотия! Обичам такива сочни и сурови бонбони с много ядки! Ще ги опитам! Усмивки от мен, Инче!
ОтговорИзтриванеО, точно в момента сутрин си хапвам лъжица тахан с мед, чудесно ще ми дойде да обогатя и с ядки, ей на това му се вика хем здравословно, но и вкусно!
ОтговорИзтриванеЗа какво количество са
ОтговорИзтриванеБлагодаря,великолепни са