Орехово-таханови меки бисквитки
1 чаена чаша = 240 милилитра
Продукти:
2 белтъка
1/3 чаена чаша сусамов тахан
1/4 чаена чаша мед (около 3 супени лъжици)
ванилия
1/2 чаена лъжичка канела
1/2 чаена лъжичка канела
2 чаени чаши орехи, смлени
1 щипка сода бикарбонат
1 щипка сода бикарбонат
Смесваме в купа тахана, меда, белтъците. Разбъркваме. Добавяме ванилията и канелата, разбъркваме. Прибаваме щипка сода бикарбонат, смиламе орехите и ги добавяме. Разбъркваме. Оставяме сместа за около 5 минути да почине. С лъжица за сладки (топки за сладолед с вместимост 1 супена лъжица) ребваме от сместа и я поставяме върху тава, покрита с хартия за печене. Редим на разстояние около 5 сантиметра една от друга. Поръсваме със сусамово семе. Печем в предварително загрята фурна на 170С за 10 минути. Изваждаме бисквитките от тава едва когато изстинат.
Без брашно ли са сладките?
ОтговорИзтриванеТочно така, няма брашно.
ИзтриванеРазкошни - чудесно съчетание на вкус и аромат /... а и аз съм на такава вълна/.
ОтговорИзтриванеСтрахотно представяне с изкушаващи, апетитни и красиви снимки.
Поздрави за теб, Инче успешни и усмихнати пролетни дни!
Благодаря, Ди :)
ИзтриванеХубави и на теб :)
interessanti questi biscotti sgranocchiosi
ОтговорИзтриванеGrazie :)
ИзтриванеОще довечера ще ги опитам! Благодаря за идеята! Снимките ти са много вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнати пролетни дни!
Благодаря, Габи :)
ИзтриванеЧудни,чудни бисквитки!
ОтговорИзтриванеИздирвам си вкусотии приготвени само с белтъци, защото доста остават покрай месенето на козунаци :)
ОтговорИзтриванеЗаписвам тези и още довечера ще ги забъркам, изглеждат чудно!
Поздрави, Инче!
Здравейте!
ОтговорИзтриванеДнес попаднах на сайта Ви и много ми допаднаха рецептите . Страхотни са и различни! Дори направих от тези сладки и станаха чуднии!
Със сигурност ще пробвам още много други Ваши рецепти !