Пастет по селски
- При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!
Всяка замяна на продукти, както и промяна на количествата им, води до различен резултат.
1 чаена чаша = 240 милилитра
Моля, не пропускайте прясната мащерка и дафиновите листа. Страшен аромат придават!!!
за 2 форми терин с размери 15 см х 8 см х 5 см или една стандартна форма /аз пекох веднъж в две малки и веднъж в 1 голяма/
Продукти:
200 грама пилешки дробчета, нарязани на парчета с размери около 4–5 см
400 грама свинска кайма или смес
200 грама бекон, нарязан на малки кубчета
1 глава лук
3 средно големи моркова
2 супени лъжици листенца прясна мащерка
2 яйца
1/3 чаена чаша течна животинска сметана за готвене
листа сух дафинов лист
черен пипер
1 чаена лъжичка сол
200 грама бекон, нарязан на много тънки ивици
Задушаваме лука до готовност. Нарязваме морковите на кубчета и ги сваряваме с малко олио. В купа смесваме яйцата и сметаната. В друга купа смесваме задушения лук, сварените моркови, каймата, бекона, дробчетата, подправките, накрая добавяме смесените яйца и сметана. Разбъркваме добре. На дърото на формите за печене поставяме по няколко листа дафинов лист. С лентичките бекон покриваме дъното и стените на предвидените форми. Напълваме ги със сместа. По желание покриваме отново с бекон, но аз си спестих малко мръвка :)) Завиваме с алуминиево фолио, внимавайки да не се добипа до сместа. Поставяме формите в тава с гореща вода, която трябва да достига до половината от формите, в които ще печем. Поставяме пастета в предварително загрята фурна на 170С за 2 часа. Изваждаме формите от фурната и ги оставяме да изстинат напълно, после съхраняваме за една нощ в хладилник преди да консумираме.
Страхотно предложение, Ина!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Благодаря :) Много е вкусно!
ИзтриванеИне, не съм фен на дреболиите, но бих приготвила това за моите хора, които ще го харесат супер много! И да, в повечето рецепти, може да се промени уж малко, но после хората се чудят, защо не е същото ( Евала, за този твой коментар по въпроса!)
ОтговорИзтриванеРазбира се, че е различно, дори и една есенция, ако пропуснеш или замениш, получаваш нещо друго. Не е случайно, че големите готвачи имат по някоя ЩИПКА тайна подправка. Разбира се, че човек може да се вихри в кухнята и да експериментира, но после да не мрънка, че не се е получило толкова добре визуално ило вкусово - заменил заквасена сметана с прясно мляко или пък вода, заменил краве масло с олио или обратно, и т.н.... е, какво да очакваш?! :)) То не се иска висок IQ :))
ИзтриванеИ аз не си падам по дреболиите, едно от най-ужасните за мен неща, наред с морските дарове, е дроб-сарма... бррр
Но тук дробчетата са много вкусни, някак са се овкусили прекрасно от подправките и бекона.
Много, много вкусно изглежда! Някой ден ще го опитам, записвам си рецептата.
ОтговорИзтриванеАз пък обичам много дробчета и дроб сърма, виж за морските дарове сме на едно мнение:) Шарен свят:)
Поздрави!
:))) Но това е много, много вкусно, ароматите от мащерката и дафиновия лист са бомба :)
Изтриване