Млечна торта
Една чудесна торта с тънки блатове, които не се месят... за тези, които не долюбват последното. Бързо и лесно!
1 чаена чаша = 240 милилитра
Продукти:
1 консерва подсладено кондензирано мляко (397 грама)
2 яйца размер M
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
2 прахчета ванилия
крем:
200 милилитра сладкарска животинска сметана
350 грама сирене Филаделфия оригинал
400 грама заквасена сметана
1 супена лъжица захар - няма грешка!!!
1 ампула есенция ром на доктор Йоткер - задължително!!!
Приготвяне на блатовете (адаптирано оттук >>)
Смесваме всички изброени продукти за блатовете. Разчертваме кръг с диаметър 20 см върху хартия за печене, обръщаме я с начертаното надолу, поставяме я върху тавата от фурната.
Слагаме 5-6 супени лъжици от сместа, разстиламе я, така че да достига до начертаната линия, но да не излиза извън нея. Печем в предварително загрята фурна на 180С за около 7-8 минути или до леко покафеняване на краищата на блата. Изважда се от фурната и се оставя леко да се охлади, след което с помощта на нож внимателно го отлепваме от хартията за печене - лепкав е заради голямото количество захар, съдържащо се в кондензираното мляко (затова и в крема слагаме само 1 супена лъжица захар), но после, когато се напои с крема, няма и следа от лепкавост :) Охлаждаме върху решетка. По същия начин процедираме и с останалото тесто. Изпечените блатовете редим един върху друг, но задължително между тях слагаме хартия за печене. При мен излязоха 7 блата.
Приготвяне на крема
Всички продукти слагаме в купа и разбиваме с миксер до сгъстяване на сместа. !!!Не слагайте повече от 1 супена лъжица захар, защото блатовете са доста сладки!!!
Сглобяване на тортата
В поднос слагаме ринг за торта. Вътре в ринга поставяме първия блат, отгоре няколко лъжици крем, пак блат, крем и т.н., завършваме с крем. Оставяме тортата за 1 нощ в хладилника. Украсата е по желание.
Много върви с плодове, да знаете :)
Красиво бижу! Искам :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря :)
ИзтриванеДай една чинийка да ти сложа :)))
Невероятна серия фини изкушения, Инче -
ОтговорИзтриванестрахотни рецепти и впечатляващо изпълнение!
Комплименти,поздрави и хубаво лято!
Благодаря, Дианка :)
ИзтриванеХубаво лято и на теб :)
Ох, много съм не скромна, но една чинийка няма да ми стигне!Апсолютен разкош!!!
ОтговорИзтриване:)) Да ти призная, всеки иска по две парчета, и аз не издържах :)
ИзтриванеKAKVO KOLICHESTVO E KONDENZIRANOTO MLQKO? KUTIITE SA S RAZLICHNA GOLEMINA.... Pozdravi
ОтговорИзтриванеКондензираното подсладено мляко е от 397 грама.
ИзтриванеХубав уикенд от мен :)
Maravillosa tarta, adoro la leche.
ОтговорИзтриванеUn saludo.
Gracias :)
ИзтриванеПревъзходна е!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Габи :)
ИзтриванеИна, тази тортичка изглежда страхотно и снимките са много изкушаващи! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки!
Благодаря :)
ИзтриванеНе са ли малко 2 яйца само за 7 блата? Бих искала да направя тортата затова питам.
ОтговорИзтриванеНе, не са. Тестото, което се разпределя върху хартията за печене, е малко, за да се получи тънък блат след изпичането. Когато се сложи крема, блатовете поемат от него и стават по-сочни и малко по-дебели. Имайте предвид, че тестото е доста сладко, затова и след изпичане лепне и трябва да си помогнете с ножче, за да го отлепите от хартията за печене.
ИзтриванеНадявам се да Ви хареса :)
Направих я! Става лесно и бързо. Блатовете са екстра - направих 4 за форма с диаметър 23см см Кремът е чуден, според вкуса ми ще го подслади с една идея. Благодаря за споделената рецепта!
ИзтриванеПоредната фантастична рецепта!
ОтговорИзтриванеОбичам такива торти!Направих я и ооо....,невероятно елегантна и лека!Чудесна рецепта!
ОтговорИзтриванеhttp://dor4eto.blogspot.bg/2016/07/blog-post_4.html
Благодаря, Теди :)
ИзтриванеРазкошна ти се е получила :)
и аз благодаря за рецептата сигурна съм че ще ми хареса
ОтговорИзтриванезапочвам я стискайте палци :)))
Изтриванеднес успях да я направя ,само обърках първият блат малко по дебел стана ,но веднага си поправих грешката и ми излязоха 6 блата ..ще я опитаме след един ден -благодаря !!!
ИзтриванеТортата, е страхотна. Направих на 24.06, само малко повече подсладих крема. Благодаря за точната рецепта.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за уникалната рецепта -аз сложих ягодки това харесвам -стана перфектна !
ОтговорИзтриване