Шоколадови трюфели с авокадо
Много лесни трюфели с леко екзотична нотка, които се топят в устата.
Продукти за 36 трюфела:
150 грама черен шоколад
100 грама млечен шоколад
1 авокадо, много добре узряло - на пипане е леко меко
1/4 чаена лъжичка канела
ванилия
какао за овалване
Разтопяваме шоколадите на водна баня, оставяме леко да се охладят. Пасираме вътрешността на авокадото, след което го прибавяме веднага към охладения шоколад. Добавяме канелата и ванилията. Разбъркваме до хомогенизиране. Покриваме сместа със стреч фолио и оставяме в хладилника да стегне за около 40 минути. От сместа оформяме трюфели, които овалваме в какао, а ако решите може и в кокосови стърготини, някакви ядки, настърган шоколад, да ги залеете с разтопен шоколад... варианти много. Оставяме трюфелите в хладилник за да стегнат съвсем.
Имаш много правилна захапка, Инче :)
ОтговорИзтриванеЧудесни са трюфелите, както и всичките ти сладки изкушения!
Благодаря, Пепи :)
Изтриванеsono davvero molto molto invitanti!!
ОтговорИзтриванеGrazie :)
ИзтриванеЧудесни трюфели! Комбинцията на авокадо и шоколад на ми е любима!
ОтговорИзтриванеОбезателно ще ги пробвам! Поздрави :)
Благодаря, Алекс!
ИзтриванеДано и на теб ти харесат :)
Как ти хрумна, чудни са и са точно за рождения ми ден, благодаря:))
ОтговорИзтриванеА снимките...направо са велики, няма такива снимки просто...уникални!
Благодаря, Веси :)
ИзтриванеНе е моя идея, това е доста известна комбинация от авокадо и шоколад :)
Прегръщам те сърдечно :)
Много интересна рецепта! Мисля да ги пробвам, защото до сега не съм правила сладкиш с авокадо. Наскоро попаднах на още една много интересна комбинация с шоколад и карамфил https://www.nestlechoco.bg/recepti/karomfilovi-tryufeli
ОтговорИзтриване