Пухкав печен омлет
- При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!
Пухкав, сочен, лесен и вкусен омлет на фурна.
Продукти:
6 яйца
300 милилитра прясно мляко
1/2 чаена лъжичка сол
краве масло за намасляване на тавата и коричката на омлета
Намасляваме малка тава с краве масло. В купа поставяме яйцата и ги разбиваме, но не с миксер, а на ръка, колкото да се смесят жълтъците и белтъците. Добавяме млякото и солта, разбъркваме. Изсипваме сместа в тавата, сместа не трябва да е повече от половината на съда, в който печем, защото по време на печенето се надига много, а след като извадим от фурната спада. Печем в предварително загрята фурна на 200С за 40 минути или до зачервяване. Не отваряйте фурната, когато се пече омлетът. Изваждаме от фурната и намасляваме леко кората. Сервираме топъл, но може и охладен.
След вчерашните пилешки кюфтенца, как да не ти се довери човек! Страхотна рецепта, точно като за моя режим на хранене! :) Ще се прави, ясно е. :)
ОтговорИзтриванеУсмихната сряда! Прегръдки!
Ммммм.....
ОтговорИзтриванеPS :Всичко друго казано ,би било излишно! :)
Благодаря ви :)
ОтговорИзтриванеМоже ли да се прибави сирене или кашкавал в сместа за омлет
ОтговорИзтриванеМоже, но няма да е толкова пухкав.
ИзтриванеБлагодаря за рецептата. Търсих я доста време. Днес я правя за пореден път и винаги се сещам за тоси пост. Благодаря.
ОтговорИзтриване