Многолистно руло с кексов и орехов пълнеж
Когато нарежете рулцата, трябва да ги съхранявате в полиетиленов плик.
Правих ги и с цял лист бутер тесто, разбира се, пекох повече време, но малките са по-вкусни. Снимка можете да видите в края на публикацията.
Правих ги и с цял лист бутер тесто, разбира се, пекох повече време, но малките са по-вкусни. Снимка можете да видите в края на публикацията.
Продукти:
1 опаковка бутер тесто на Била
кексов пълнеж
4 яйца
200 грама краве масло на стайна температура
кексов пълнеж
4 яйца
200 грама краве масло на стайна температура
150 грама захар
210 грама брашно
1 пълна чаена лъжичка бакпулвер
1 пълна чаена лъжичка бакпулвер
3 ванилии
орехов пълнеж
100 грама смлени орехови ядки
50 милилитра горещо прясно мляко
50 милилитра горещо прясно мляко
50 грама захар
ванилия
малко канела
1 чаена лъжичка какао на прах
1 чаена лъжичка какао на прах
пудра захар за поръсване
Първо приготвяме ореховия пълнеж.
В купа смесваме всички изброени продукти. Разбъркваме.
Приготвяне на кексовия пълнеж.
Разбиваме маслото заедно със захарта. Добавяме яйцата едно по едно, като след всяка разбиваме с миксер до поемането му от сместа. Прибавяме брашното с бакпулвера и ванилиите. Разбъркваме до хомогенизиране.
Сглобяване
Изваждаме от опаковката листа бутер тесто.
Разрязваме го на две равни части по дължина. Ако ползвате друго бутер тесто, то трябва да получите правоъгълници с ширина около 12-13 сантиметра.
Намазваме първо едната част с половината от кексовия пълнеж. В единия край по по-дългата страна поставяме половината от ореховия пълнеж. Навиваме руло, което разрязваме на две равни части. Поставяме ги в тава покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго.
Намазваме първо едната част с половината от кексовия пълнеж. В единия край по по-дългата страна поставяме половината от ореховия пълнеж. Навиваме руло, което разрязваме на две равни части. Поставяме ги в тава покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго.
По същия начин процедираме и с другата половина от бутер листа и пълнежите.
Печем в предварително загрята фурна на 190С за 30 минути. Изваждаме от фурната и поръсваме с пудра захар.
Когато рулата изстинат напълно, режем парченца от тях, така получаваме нещо като сладки.
Руло с цял лист бутер тесто.
una ottima colazione super morbida e golosa
ОтговорИзтриванеПрекраси са!!! Открадвам си няколко, съвсем нескромно :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Люси :)
ИзтриванеМда, май ще трябва да си садя орех на терасата, с твоите орехови изкушения ще ми трябва цял тон!
ОтговорИзтриване