Печен лаврак със смокиново-джинджифилова коричка
За мен комбинацията риба и предварително овкусените смокини е много приятна. Ще допадне и на тези от вас, които харесват сладко-соления вкус.
1 чаена чаша = 240 милилитра
Продукти:
2 лаврака, всеки по около 300 грама
200 грама сушени смокини, ако ви се намират пресни, може да използвате и тях
1/4 чаена чаша тъмен соев сос
1 чаена лъжичка настърган джинджифил
1/3 чаена чаша мед
1/3 чаена чаша портокалов сок
2 скилидки смлян чесън
сол
60 краве масло
Сушените смокини се нарязват на филийки. Поставят се в тенджера заедно със соевия сос, портокаловия сок, джинджифила, меда, чесъна. Сместа се оставя да заври, след което се намалява огъня и се оставя да ври още 10 минути.
Рибите се поставят върху голямо парче хартия за печене. Коремчетата им се осоляват и се пълнят с парченца краве масло. Върху всяка риба се поставя от сгъстената смокинова смес. Завиват се рибите в хартията. Пекат се 30 минути в предварително загрята фурна на 200С.
По желание се сервират с филийки портокал.
Много интересна комбинация, Инче - слънчева, апетитна и ефектна...
ОтговорИзтриванеА днес 6.12. и честит имен ден на твоето момче Никола!
Нека бъде закрилян от Св. Николай Чудотворец, да го пази и дарява със здраве, сила и успехи!
Хубава празнична вечер!
Благодаря за хубавите пожелания, Дианче :)
ИзтриванеСилни прегръдки!
Светъл празник и за твоето семейство :)
interessante davvero il pesce in questo modo!
ОтговорИзтриване