Черешово-шоколадови трюфели
- При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!
Харесаха ми, имат леко кисела нотка от сушените череши.
Продукти:
1 чаена чаша печени орехови ядки
1 супена лъжица какао на прах
3 пълни супени лъжици шоколадова смес, виж по-долу *
100 грама сушени черни череши >>, накиснати за 20 минути в гореща вода
шоколадово покритие
80 грама шоколад Милка екстра какао
1 чаена лъжичка слънчогледово олио
Смиламе ореховите ядки в блендер заедно с какаото. Добавяме черешите към сместа, продължаваме да мелим до лепкава маса. Изваждаме сместа и добавяме шоколадовата смес. Оформяме топчета, които поставяме за час в хладилник,после ги поливаме с разтопения на водна баня шоколад, към който, след като се разтопи, сме добавили олиото. Оставяме да се стегнат, но не в хладилник, а на хладно място – аз ги държа на остъклената ни тераса, на която е доста студено.
* шоколадова смес
(аз я използвах за шоколадовите бисквити, но ми остана от сместа и това стана повод да направя тези трюфели и да напълня сушени сливи)
120 грама подсладено кондензирано мляко
200 грама шоколад Милка екстра какао
100 грама краве масло
Разтопяваме кравето масло с шоколада, добавяме млякото. Оставяме сместа да се охлади на стайна температура и да се сгъсти.
Чудесни са!
ОтговорИзтриванеТази шоколадова смес предполагам, че издържа
по-дълго време.
Е, в някои къщи не може, ама...
Благодаря, Дани, имат леко кисела нотка и са много приятни за моя вкус :)
Изтриване