Филаделфия чийзкейк
- При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!
Правих този десерт с руски творог, но никак не ми хареса на вкус, но откъм визия беше много добре. Макар да пасирах творога, зърнената структура при хапване се усещаше, затова реших да заменя основата с нещо изпробвано, но в друг десерт. Със сирене Филаделфия е много по-добре. Опитайте! Много свеж десерт се получи :)
форма 26 на 16 сантиметра
Продукти:
основа
350 грама сирене Филаделфия оригинал
175 грама сирене Филаделфия light
120 грама крема сирене - българско, каквото прецените за добре
250 грама кондензирано подсладено мляко
2 големи яйца
2 супени лъжици натурално царевично нишесте
4 прачета ванилин
1/2 ампула лимонова есенция на доктор Йоткер
сметанов слой
600 грама руска сметана 20-30% масленост (има в магазините на Берьозка)
(не знам дали може да се получи същото с българската заквасена сметана)
5 супени лъжици захар
1/2 ампула ванилия на доктор Йоткер
3-4 капки есенция ром на доктор Йоткер
Намазваме леко дъното и стените на формата с олио, за да залепне по-лесно хартията за печене за тавата. Покриваме с хартия за печене, с размери по-големи от размера на тавата - чрез стърчащите краища на хартията ще извадим чийзкейка по-лесно от тавата. Ще се наложи да резнете леко ъглите на хартията (два перпендикулярни разреза).
В купа смесваме всички продукти за основата. Пасираме ги с пасатор. Изсипваме сместа в тавата. Печем в предварително загрята фурна на 170С за 20-25 минути. През това време приготвяме сметановия слой, като в купа смесваме сметаната, захарта и есенциите. Разбиваме с пасатор до пухкавост. Изваждаме тавата от фурната. Изсипваме сметаната върху основата и отново връщаме тавата във фурната за още 10 минути. Изключваме фурната, но оставяме тавата вътре още 5 минути, не повече!!! Точно така, няма грешка, сметаната се пече и то без яйце!!! Пак казвам, не съм пробвала с българската заквасена сметана, не гарантирам, че с нея ще се получи този ефект, който виждате на снимките. Руската сметана не е точно като българската заквасена и няма общо с течната сладкарска.
Изваждаме тавата и я оставяме на хладно, след което я прибираме в хладилник за поне 2-3 часа, за да стегне.
Готовият чийзкейк изваждаме от тавата с помощта на стърчащата хартия за печене. Режем с натопен в гореща вода и подсушен гладък нож, като първо отстраняваме краищата на чийзкейка, след което режем квадрати, правоъгълници или каквито форми преценим.
Изваждаме тавата и я оставяме на хладно, след което я прибираме в хладилник за поне 2-3 часа, за да стегне.
Готовият чийзкейк изваждаме от тавата с помощта на стърчащата хартия за печене. Режем с натопен в гореща вода и подсушен гладък нож, като първо отстраняваме краищата на чийзкейка, след което режем квадрати, правоъгълници или каквито форми преценим.
Може да сервирате с плодов сос, или както му викат кули, плодове по избор, а може и просто така :)
Que maravilla. Esta la tengo que probar.
ОтговорИзтриванеНямаш милост:)
ОтговорИзтриванеТо и у нас се яде много, ама кой изяжда такова количество сладости...
Снимките са просто...уникални, толкова изчистено е всичко...
Стъклените плочки чинийки ли са? Страхотни!
Ще ме караш да търча до Берьозка за сметана, макар че от сега си знам, че едва ли ще постигна твоята визия на десерта!