Капучино торта
- При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!
Тортата е много приятна - сочна и с чудесен кафеен вкус. Опитайте я!
Продукти:
4 средно големи яйца
3 белтъка
8 супени лъжици захар
5 супени лъжици вода
5 супени лъжици слънчогледово олио
5 супени лъжици брашно с връх
2 прахчета ванилия
крем капучино
500 грама маскарпоне
3 чаени лъжички инстантно кафе, разтворено в 2 супени лъжици вода
400 милилитра сладкарска животинска сметана
10 супени лъжици захар
за поръсване
какао на прах
какао на прах
сиропиране
около 150-200 милилтра вода за навлажняване на блатовете - не ползвам сироп, защото блатовете са достатъчно сладки
Приготвяне на блатовете
Отдеяме жълтъците от белтъците. Всички белтъци разбиваме до сняг. В друга купа разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Прибавяме към тях водата и олиото. Разбъркваме до хомогенизиране. Прибавяме брашното и ванилията и разбъркваме. Прибавяме белтъците на два пъти, като след всяко добавяне разбъркваме до хомогенизиране, но внимателно, за да не спаднат белтъците. Изсипваме сместа в тавата на фурната, покрита с хартия за печене. Заравняваме. Печем в предварително загрята фурна на 160С или на 140С с вентилатор.
Готовия блат оставяме да изстине.
Приготвяне на крема
Разбиваме сметаната със захарта.
В друга купа разбиваме закратко маскарпонето с разтореното във водата кафе. Прибавяме сметаната към маскарпонето и разбъркваме с мискер закратко.
Сглобяване на тортата
Изрязваме краищата на блата, за да получим хубав правоъгълник. Разрязваме го на три равни части. Единия блат поставяме в поднос и го навлажняваме с част от водата. Покриваме с дебел слой крем, който заравняваме. Поръсваме с какао. Отгоре слагаме втори блат и отново навлажняваме. Пак крем, какао, блат, навлажвяваме и отново покриваме с крем. Цялата форма намазваме с крем. Украсата е по избор. Оставете в хладилника за поне 6-7 часа преди да разрежете и сервирате.
- При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!
questa sarebbe perfetta per il mio compleanno a breve!
ОтговорИзтриванеНеустоимо кафеено изкушение, Инче -
ОтговорИзтриванелюбими вкусове, нежна визия и великолепно представяне.
Много адмирации за теб и красотата, която създаваш!