Пухкави дълги хлебчета
При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА!
Продукти за около 12-13 хлебчета:
Продукти за около 12-13 хлебчета:
1 чаена чаша топла вода
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка сол
60 грама разтопено краве масло
3 чаени чаши брашно
2 чаени лъжички суха мая
за намазване
50 грама разтопено краве масло
щипка сол
счукан чесън по желание
В машина за хляб поставете продуктите в посочения ред. Включете програма месене и втасване, след което изсипете втасалото тесто върху набрашнена повърхност. Тестото е много лепкаво! Не добавайте повече брашно от посоченото в рецептата. Поръсете тестото отгоре с брашно и разделете на 12 части. Всяка част разточете на пръчка с дължина около 12-13 сантиметра. Подредете ги на разстояние една от друга върху тава, покрита с хартия за печене. Оставете да втасат до двойно увеличаване на обема им. Печете в предварително загрята фурна на 200С за около 12 минути. Извадете хлебчетата и веднага ги намажете със смес от маслото, солта и чесъна. Покрийте с тънка кърпа. Оставете за около 10 минути да отпочинат под кърпата. Ще имате пухкави, много мекички хлебчета :)
Ако нямате машина за хляб, ще трябва да замесите в по-голяма купа чрез миксер с приставките за тесто, след което да оставите тестото на топло да втаса, покрито с хърпа или стреч фолио.
При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА!
Щом са пухкави е хубаво :)
ОтговорИзтриванеЧудесни са, Инче!
Инче, чудесно изглеждат,а си представям и как ухаят. Прегръдки!
ОтговорИзтриване