Маслен тутманик
- При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!
Много уханен, мек и вкусен тутманик с яйца и сиренце. Опитайте!
Продукти:
500 грама брашно
250 милилитра топла вода
7 грама суха мая
2 яйца
50 милилитра олио
1 супена лъжица захар
2 чаени лъжички сол
плънка
250 грама сирене
3 яйца
100 грама разтопено краве масло
50 милилитра слънчогледово олио
част от мазнината ще използваме за намазване на тутманика отгоре след изпичане
на намазване
жълтък + 2 супени лъжици вода
жълтък + 2 супени лъжици вода
Смесваме продуктите в хлебопекарна и оставяме на програма месене и втасване. Ако нямате хлебопекарна, просто замесете ръчно и оставете добре да втаса.
Втасалото тесто поставяме върху набрашнена повърхност. Разделяме тестото на 4 парчета. Разточваме първото парче на кора с дебелина около 2 сантиметра. Намазняваме го добре. Разточваме друго парче от тестото. Поставяме го върху намазненото отгоре. Намазваме и тази кора добре с мазнина. Същото правим и с другите две парчета, като само последното парче не намазваме отгоре с мазнина. Защипваме краищата на четирите кори, така че да не излиза мазнината. Разточваме на кора с дебелина около сантиметър-два. Намазняваме отново, поръсваме с леко разбитите яйца и натрошеното сирене. Навиваме на руло, а после на охлюв. Прехвърляме тутманика в тава, покрита с намазнена хартия за печене. Оставяме покрит тутманика да втаса около 30-40 минути, след което го мажем с жълтък, в който сме добавили и малко вода. Печем в незагрята фурна на 180С до готовност - някъде около 45 минути беше при мен. Изпечения тутманик мажем с останалата мазнина. Покриваме с кърпа, за да омекне коричката, след което е готов за хапване.
- При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!
- При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!
Това преди да те изядат комарите ли беше, или след това ?
ОтговорИзтриванеЧудесен е, Инче!