Крекери от лаваш
Знам, че всички сега правите сладки, но аз ще заложа тази година на изпитани рецепти, затова сега ще акцентирам върху солени нещица за хапване.
Вече в България има лаваш - арменски плосък хляб - има го във Фантастико, а сигурно и в други магазини. Той е мек, може да го използвате за пица, за рула, но също така и за чудесни крекери. Страхотни са, а са супер лесни и бързи.
Продукти:
1 лист лаваш
60 грама разтопено краве масло
суха подправка по избор - ние харесваме много босилек
настърган кашкавал
сол на вкус - не пракалявайте, ако ще сложите повече кашкавал
Ако листът лаваш е дълъг, отрежете го на две по-малки части. Едата част сложете върху тава, покрита с хартия за печене. Намажете добре с разтопеното краве масло, поръсете с малко сол за натурален вариант. Може да подправите обаче със суха подправка като поръсите с нея. Настържете и малко кашкавал, настърган наситно. Може да сложите малко, както е при мен в единия вариант, или повече - при другия. И двата са много вкусни. Нарежете с ножица на квадрати лаваша, на правоъгълници или на триъгълници - както ви харесва. Печете в предварително загрята фурна на 190С за около 12-14 минути - следете да не изгорят. Трябва да имат хубав слатист загар. Извадете от фурната и изпечете по същия начин и другата половина от лаваша.
От един голям лист се получава цяла купа много хрупкави и крехки крекери.
Хитро,вкусно и хрупкаво решение....Прегръдки !
ОтговорИзтриванеПрегръдки и от мен, Миленка :)
ИзтриванеФантастични са крекерите :)
ОтговорИзтриванеТрябва да се оглеждам за лаваш.
Още не съм направила никакви сладки , но соленото
винаги и грабва окото!
Весели празници, Принцесо!
Благодаря, морска сирено :))
ИзтриванеВесело посрещане на Новата година!