Мини Нутела чийзкейкове без печене
Не си падам по чийзкейковете, но тези мини са много приятни, а и са изключително бързи и лесни за приготвяне.
Половинката каза, че е много добър този вариант :)
Продукти:
200 грама маскарпоне
1/2 чаена чаша Нутела
150 г шоколад Милка екстра какао
100 грама течна сладкарска сметана за разтопяване на шоколада
300 грама течна сладкарска сметана за разбиване
3 супени лъжици захар
1 ампула ванилия на доктор Йоткер
3 капки есенция ром на доктор Йоткер
бисквитки - при мен Орео, тънки
100 грама течна сладкарска сметана за разтопяване на шоколада
300 грама течна сладкарска сметана за разбиване
3 супени лъжици захар
1 ампула ванилия на доктор Йоткер
3 капки есенция ром на доктор Йоткер
бисквитки - при мен Орео, тънки
В купа смесваме с лъжица маскарпонето и Нутелата до хомогенизиране.
Загряваме 100 грама сметана и в нея разтопяване шоколада. Леко го охлаждаме и го прибавяме към маскарпонето и Нуталата. Отново разбъркваме. В купа разбиваме 300 грама сметана с 3 супени лъжици захар и есенциите. Добавяме шоколадовата смес към разбитата сметана. Разбъркваме с лъжица до хомогенизиране. Отделяме част от сместа, ако искаме да украсим с нея чийзкейковете. Останалата част сипваме в пош и разпределяме в силиконови форми. Отгоре поставяме по една бисквитка, леко притискаме. Поставяме във фризера до замразяване, най-добре една нощ. Останалата част от крема покриваме с полиетилен и държим хладилник.
Замразените чийзкейкчета изваждаме от силиконовите форми, шприцоваме от останалата част от крема. По желание украсяваме с разтопен шоколад или каквото решите.
Оставете на стайна температура или в хладилник, за да се размразят, тогава консумирайте :)
Оставете на стайна температура или в хладилник, за да се размразят, тогава консумирайте :)
и вариант с огледална глазура
Без думи...
ОтговорИзтриване