Домашен шоколадов сладолед
Продукти
130 грама черен шоколад
70 грама млечен шоколад
450 милилтра прясно мляко
200 милилитра сладкарска сметана
4 супени лъжици захар
120 милилтра подсладено кондензирано мляко
3 супени лъжици какао на прах
Млякото, сметаната захарта, подсладеното кондензирано мляко и какаото се смесват в тенджера и се сгряват до кипване. Отстранява се сместа от огъня и се добавят начупените шоколади. Разбърква се до разтовяване на шоколадите. Сместа се пасира. Охлажда се. Прибира се в хладилник за 2 часа.
В замръзналата купа за сладолед се сипва през отвора й шоколадовата смес. Включва се машината. След 40 минути сладоледът трябва да е готова. Ако консистенцията не е достатъчно гъста, изсипете сместа в купа и я приберете във фризера до замръзване.
Преди консумиране извадете купата със сладоледа, за да се отпусне сместа.
Ако нямате машина за сладолед, то просто от време на време изваждайте от фризера сладоледа и го разбърквайте.
Ако нямате машина за сладолед, то просто от време на време изваждайте от фризера сладоледа и го разбърквайте.
Много апетитно предложение :)
ОтговорИзтриванеНе съм мяркала такива кофички, но гледах едни "ядливи".
Ще трябва да опитам с тях :)
Весело лято, Инче!
Благодаря, Дани! Хубаво лято и на теб :)
Изтриване