Тиквени кюфтенца
Продукти:
2 яйца
2 средно големи тиквички
1 чаена чаша галета
1/3 чаена чаша настъргано сирене Грано Падано
1/3 чаена чаша настърган кашкавал
1 скилидка чесън
1/2 глава кромид лук
сол
копър
магданоз
слънчогледово олио
Настъргваме тиквичките, посоляваме ги и ги оставяме да отделят водата си.
В малко олио запържваме до прозрачност нарязания на дребно кромид лук. Добавяме пасирания чесън към лука, запържваме и него за около 30 секунди.
Изстискваме много добре водата от тиквичките. Към изстисканите тиквички добавяме запържените лук и чесън. Добавяме останалите продукти и разбъркваме. От сместа гребваме със супена лъжица, но да не е пълна. Оформяме кюфтенца, които пържим на маслена баня до покафеняване, обръщаме от време на време кюфтенцата.
На мен ми харесаха повече, когато са изстинали, а не когато са топли. Определено обаче тиганиците от тиквички са ми повече на вкуса. Нещо напоследък с италианската кухня не се разбираме :D
Какво да кажа?!Съвършенство!!!!!
ОтговорИзтриванеКюфтета от тиквички, като кюфтета от тиквечки:)
ОтговорИзтриванеЕдно е сигурно обаче - не съм виждала по-добре изглеждащи!
Много вкусни стават, ако добавите и мента /зелена подправка на вкус/ в сместа.
ОтговорИзтриване