Веган шоколадов мус
В интернет пространството има много варианти на този чудесен, топящ се в устата шоколадов мус. Аз предпочитам това съотношение на продуктите, но можете смело да експериментирате. Подходящо е за вегани, както и за такива, които не могат да понасят сурови белтъци, т.е. такива като мен.
Продукти:
200 милилитра водата от консерва нахут
130 грама черен шоколад 70%
Разтопяваме на водна баня шоколада и го оставяме да изстине. Разбиваме на сняг нахутената вода. Прибавяме шоколада към снега и внимателно ги смесваме. Разпределяме в подходящи съдове. Оставяме в хладилник за минимум един час, за да стегне шоколада. Ако ползвате шоколад с висок процент какао, то ще ви нагарча, така че не прекалявайте. За моя вкус 70% какао е идеално, но ако ви нагарча, то добавете малко пудра захар при разбиването на водата от нахута, след като се е получила пяна, разбира се.
Само за мен. Ще го правя.
ОтговорИзтриванеМисля, че ще ви хареса, много е нежен! Добре е да ползвате консерва нахут, който не е български, защото аз ползвах веднъж на Сторко и мнооого дълго трябваше да разбивам с миксера, за да получа гъст сняг.
ИзтриванеМного ми харесва това предложение, Ине! Изглежда чудесно и обезателно ще го опитам! Благодаря! Поздрави и усмивки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! :)
ИзтриванеТолкова лесно звучи.
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала и чак невероятно ми звучи как ще се разбие нахутената вода, ще трябва да опитам, много време ли отнема?