Шоколадов тарт с шамфъстък
форма за тарт с диаметър 18 см и падащо дъно
Продукти:
основа
15 бисквити "Изгрев" на "Победа"
3 супени лъжици тъмно какао
60 грама краве масло
3 супени лъжици вода
пълнеж
200 грама крем от шамфъстък >>
60 грама бял шоколад
100 милилитра течна сладкарска сметана
40 грама краве масло
глазура
60 грама черен шоколад
1 супена лъжица течна глюкоза
4 супени лъжици сладкарска сметана
Бисквитите се смилат. Към тях прибавяме какаото, разбъркваме. Добавяме разтопеното масло и водата. Разбъркваме. Разпределяме сместа добре във формата за тарт - по дъното и по стените. Печем за 3 минути в предварително загрята фурна на 180С. Изваждаме и охлаждаме.
Приготвяне на пълнежа
В съд смесваме пастата от шамфъстък, шоколада, сметаната, маслото. Разтопяваме на водна баня. Изсипваме върху охладената основа. Оставяме да се стегне на хладно за няколко часа.
Глазура
Загряваме сметаната, пробавяме шокалада и разтопяваме на водна баня. Добавяме глюкозата. Разбъркваме. Разпределяме върху пълнежа. Оставяме да се охлади за няколко часа.
То, думи не останаха!
ОтговорИзтриване