Бухти със сирене
Продукти:
За сместа
2 яйца
250 грама кисело мляко
250 грама кисело мляко
180 мл газирана вода
30 супени лъжици брашно с лек връх
30 супени лъжици брашно с лек връх
10 грама бакпулвер (1 пакетче бакпулвер)
1/2 чаена лъжичка сол
около 150 – 200 грама натрошено сирене
за пърженето
олио
Слагаме всички съставки за сместа в съд. Разбъркваме с вилица. Не пасираме, не блендираме!
Нагорещяваме олио, но не трябва да е пракалено нагорещено. Олиото в съда, в който ще пържим, трябва да е поне 3 пръста в хоризонтално положение. Със сладоледена лъжица за по-големи топки вземаме от сместа и пускаме в нагорещеното олио. Аз си помагам с кутрето, за да падне по-бързо сместа. Размерът винаги може да варира. Пържим на умерен огън. Аз ги пържа на степен 6 от 9 налични. Когато се зачервят от едната страна, обръщаме бухтите и от другата страна, за да се зачервят и от нея. Някои от бухтите сами се обръщат. Стават сравнително бързо. Изваждаме ги и ги поставя върху съд с кухненска хартия или салфетки, за да се отцеди излишната мазнина. Отвън са леко хрупави, а отвътре меки, ако се хапват след приготвянето им. Когато изстинат напълно или са отлежали повечко време са меки отвън и отвътре. Много са вкусни!
They look fingerlickingly delicious!
ОтговорИзтриване