Панирано сирене


Чудесно мезе за биричка!


1 чаена чаша = 240 милилитра

Продукти:
около 400-500 грама краве саламурено сирене или фета
1 яйце
1/2 чаена чаша брашно
4 супени лъжици царевично нишесте
бира до получаване на палачинково тесто

слънчогледово олио за пържене


Сиренето изкисваме във вода за около 3-4 часа, може и повече. Нарязваме го на малки кубчета с размери около 2 см. и ги оставяме да се отцедят от водата.
Отделяме белтъка от жълтъка. В купа разбиваме белтъка на сняг, а в друга купа смесваме жълтъка, брашното, нишестето и бира до получаване на смес с консистенцията на палачинково тесто. Прибавяме разбития белтък и разбъркваме леко, така че да не спадне белтъка, но да се хомогенизира сместа. Пускаме няколко кубчета сирене в получената смес и пържим в добре сгорещена мазнина. Когато се зачервят от едната страна, обръжаме и пържим и от другата. Отцеждаме върху хартия.





6 коментара:

  1. Много вкусно и любимо, но рядко се сещам да правя. Последната снимка е много изкушаваща. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Знам, че на тази паста за паниране и казват "Патафри", но може и да се бъркам. Правила съм с подобна паста и стават "душички" - меки и толкова въздушни. Много вкусни сиренца!
    Поздрави и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Любимите ми сиренца! Чудесна рецепта - винаги се получават като от ресторант!

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове