Говеждо по шотландски
Тайлеран казал, че във Великобритания има поне 30 секти, но всичко на всичко един сос. Е, това е малко преувеличено, сосове да искаш... конячен, винен, хлебен, ментов, Къмбърланд, както и този с тъмна бира. При това учудващо вкусен за славата на островната кухня :))
А след едно тичане след говедата из полята :)) още по-вкусно става :))
А след едно тичане след говедата из полята :)) още по-вкусно става :))
Източник >>
(малко промених пропорциите, защото 1,5 кг месо за нас е много нещо)
Продукти:
500 грама говеждо месо, нарязано тънко
1 дафинов лист
300 милилитра тъмна бира
50 грама бекон
2 глави кромид лук
1 скилидка чесън
50 грама краве масло
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица брашно
100 грама орехови ядки
сол
черен пипер
магданоз
Месото поставяме в купа заедно с пресования чесън, дафиновия лист и го заливаме с бирата. Покриваме го и го оставяме в хладилник за една нощ. На следващия ден отцеждаме месото от маринатата, но не я изхвърляме, а я запазваме. Попиваме месото и го поставяме в част от нагорещено олио и краве масло, докато се запържи добре.
В друг съд поставяме останалата част от мазнината, нагорещевяме я и в нея запържваме нарязания на кубчета лук и бекон. След като лукът стане готов, добавяме брашното, подправките и маринатата и оставяме да се посгъсти. Ако е нужно добавяме и малко вода. Към получения сос прибавяме месото и тази смес изсипваме в огнеупорна или друга тавичка, посипваме с ореховите ядки и печем покрито с алуминиево фолио в предварително загрята фурна на 160С за около 2 часа - 2 часа и 15 минути.
Сервираме със сварен ориз или каквото ви харесва. С ориз определено се връзва много добре.
В друг съд поставяме останалата част от мазнината, нагорещевяме я и в нея запържваме нарязания на кубчета лук и бекон. След като лукът стане готов, добавяме брашното, подправките и маринатата и оставяме да се посгъсти. Ако е нужно добавяме и малко вода. Към получения сос прибавяме месото и тази смес изсипваме в огнеупорна или друга тавичка, посипваме с ореховите ядки и печем покрито с алуминиево фолио в предварително загрята фурна на 160С за около 2 часа - 2 часа и 15 минути.
Сервираме със сварен ориз или каквото ви харесва. С ориз определено се връзва много добре.
Инче, на това му се казва да ти започне денят с широка усмивка :-) Това говеждно изглежда фантастично!
ОтговорИзтриванеСпорна седмица! :-)
Ина, предполагам и с телешко ще става,доста изкусително изглежда, а и с тъмна бира...ммммм, доообре :Р
ОтговорИзтриванеХубава седмица от мен, прегръдка!
Привет Ина, много вкусно предложение и прекрасни снимки! Поздрави и лекичък ден! :)
ОтговорИзтриванеМаги
Инче, при теб месото винаги е много сочно и много апетитно! Убиваш с тия близки планове, няма как на човек като мен да не му се прииска да си дръпне чинията :i
ОтговорИзтриванеМиленка, Иве, Маги, Пепи, благодаря ви, момичета :)
ОтговорИзтриванеОстанах без дъх да надувам балони :)))
Хубав ден и на вас :)
Оххххх :r много те бива с говеждото :j
ОтговорИзтриванеПП: Интересно, че си пропуснала морковчета... :l ... и банани, ама това е друга рецепта :a
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта, и както винаги снимките ти са супер :) Убедена съм, че след търчане след говедата ... много се изгладнява :)) Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеДръпи, така е, бива ме, 'щото сме от една порода, чедо :)))
ОтговорИзтриванеДрасни едно писмо за ябълковия кекс - рецепта искам, че с това нишесте, дето се пече ме шашардиса :))
Ева, благодаря :)
Мда, много се изгладнява, особено говедата, ако си знаят тяхното си и не слушат :)
Le immagini lo rendono molto gustoso, buona settimana ciao
ОтговорИзтриванеИнче, добавянето на орехи ми хареса :)
ОтговорИзтриванеИ изкусителната снимка, разбира се:)
ПОздравления за хлебопекарната !!!
Чакам резултат!
Хубава нова седмица!
Thanks, Stefania :)
ОтговорИзтриванеДани, резултат има, ама ме мързи много, но ще пусна какво съм направила :))
Хубава вечер :)
Un platito excelente, para chuparse los dedos.
ОтговорИзтриванеSaludos
It makes me laugh your change of proportions in the flesh, half a kilo and half kilo! .. I think I could eat the whole kilo, for me your recipe looks delicious!
ОтговорИзтриванеFedora thousand kisses.
I have hunger! Mala !!:))))
Инче, голям фен съм на говеждото, когато е добре приготвено :) Чудесна рецепта!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен!
Пооблизах се и си тръгвам гладна и гневна!Искам и за такваз пържола....
ОтговорИзтриванеСпорна седмица,Ина!
Мария
Ина,
ОтговорИзтриванеобичам твоите предложения -
неустоимо приготвени и поднесени ...
дори и за недолюбващите месо.
Поздрави и за прекрасните снимки,Диана
Мамо, мен ме бива да омитам порции, не да готвя :o
ОтговорИзтриванеМайчице, каква вкусотия!
ОтговорИзтриванеПросто усетих миризмата от стотици километри и през монитора :))
Рецептата е направо фантастична за любителите на телешко и говеждо (предполагам, че и с телешко ще стане), като мен и половинката :))
Хубаво настроение през утрешния ден, Инче!
jose manuel, Juana, thanks :)
ОтговорИзтриванеЗори, Мери, Ди, Лети, благодаря ви, момичета :)
Дръпи, не те карам да готвиш, а да попиташ маминка или сестирчката за този сладкиш с ябълки, че някак не ми се връзва печено нишесте, мушмулке :))
Хубав ден ви желая :)
Ина , много вкусно предложение и много апетитни снимки !
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав и усмихнат ден . :)
Благодаря, Сабина :)
ОтговорИзтриванеХубав ден и на теб :)
Ами, аз това правя. Питам те XD
ОтговорИзтриванеРазковничето е в баланса между препечените бискитки и сочният пълнеж :i
Е, идея си нямам какво ще е това нещо с печено нишесте :)))
ОтговорИзтриванеДруго ще измисля :P
Бе, може и две рецепти да са, а аз съм ги омешал в глада :e
ОтговорИзтриванеПП: Но апълките с бескитите са си на калъп :m
ОтговорИзтриванеQue plato más rico ,especial pra el invierno que están pasando,me encanta los platos que contengan carne,se ve muy tentador,lindas foto Fedora,eres una fotógrafa,abrazos y cariños.
ОтговорИзтриванеЛе-леееее, че готина рецепта!!! И аз се надявам, че ще се получи и с телешко :)... Много ми харесва идеята с тъмната бира! Страхотна е рецептата и снимките са невероятни!
ОтговорИзтриванеДръпи, Вили ми даде рецептата. Направих го веднъж сладкишът, но пак ще го правя, че нещо не съм го доизкусурила :)))
ОтговорИзтриванеRosita, thanks :)
Angellove's Cooking, благодаря :)
Хубав и много слънчев ден ви желая :)
Абе мамо, не звучи добре това "кралицата на говедата" :h Га ще ми правиш бананово бискитената торта, да си хапна на корем :q и те коронясам :e
ОтговорИзтриванеЩо, бе?! Много добре звучи :))
ОтговорИзтриванеЧекай, че станаха страшно много поръчките, пък я съм едно софийско говедо само :))
Que plato más rico y además una receta Escocesa que no había visto ninguna.
ОтговорИзтриванеBesos.
Alicia.
http://www.lubopiten.com/uploads/posts/2010-10/1286386233_ideas-17.jpg XD
ОтговорИзтриванеAlicia, thanks :)
ОтговорИзтриванеДръпи, какво е туй чудо, бре хахаха
Тънък намек за предстоящата ми тортичка :r
ОтговорИзтриване