Лятна манджа или нещо като миш-маш със сурови чушки


Чудех се какво заглавие да сложа, това си е миш-маш с малко сурови чушки и без сирене. Класика е вкъщи, защото баща ми не консумира млечни продукти, та често заради него се приготвя този вариант.


Продукти:
4 яйца
1 сурова зелена чушка
1 голям обелен домат
магданоз
сол
олио



В купа леко разбъркваме яйцата. В тиган или по-дълбок съд загряваме олио, в което запържваме зелената чушка за около 4-5 минути, след което добавяме и домата и продължаваме да пържим за около 4-5 минути. Добавяме яйцата и продължаваме да пържим до готовност, като от време на време разбъркваме. Накрая овкусяваме със сол и поръсваме с магданоз. Сервираме.

Коментари

  1. Искам да си топна залъче в малката локвичка от мазнинка, която е попила всички прекрасни аромати, да грабна тигана и да бягам бързо! Обещавам после ще го измия и ще го върна. Усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахах, обещаваш! :)))
      Много ме развесели с коментара си :)
      Усмивки и за теб :)

      Изтриване
  2. Инче, вкусотийка в чинийка! :) Много ароматно и сезонно. Мисля, че наскоро Люси беше показала същото и беше обяснила, че го знае от баба си като пърженица.
    Поздрави и уютна вечер, Инче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гери! Не съг видяла рецепетата на Люси, толкова много блогове следя, че доста от тях пропускам, но сега като каза, намерих я. Интересно звучи, но там е с извара сирене, чушки и яйца. Ще се пробва и този вариант, че звучи и изглежда доста вкусно :)
      Прегръдки и усмихната неделя :)

      Изтриване
  3. Вкусно лятно ястие! И аз скоро правих подобно, че и при нас всеки го обича в различен вариант! :)
    Поздрави, Инче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знаеш как е, много претенциозен народ се извъди :)))
      Поздрави, Тили :)

      Изтриване
  4. Лелеее, ама Стефчето ми взе думите от устата! Точно такава асоциация предизвика и у мен първата снимка.Хубав неделен ден!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))) Значи сте от моята партия, щото и аз обичам да си топвах хлебче, за ужас на европейските снобари :)))
      Прегръдки и от мен, Кате!

      Изтриване
    2. И аз съм в обора на тези със залчетата. ;)

      Изтриване
  5. Точно си е лятна манджичка, спомних си веднага за селския хляб и как много ми се прияде точно в момента! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. ако питащ мен, ще опека предварително чушчиците;)
    много апаетитна манджичка все пак.
    Изялде ми главните букви')

    ОтговорИзтриване
  7. sembra assolutamente deliziosa e soprattutto in accordo con i prodotti che la stagione ci offre

    ОтговорИзтриване
  8. Супер фен съм на миш-маша, за съжаление в къщи си го правя само за мен, защото моите хора не ядат постни неща...Обаче аз много си я обичам - единственият ми проблем е топеника, олиото и половината хляб към него (-:

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации