Бисквити с рожков

  
Бисквитките са много аромтни, меки, с леко дъвчаща нотка, дължаща се на вложения мед и не на последно място - вкусни! Много по-вкусни са от био бисквитката с рожков, която си купих днес и която изхвърлих след първата хапка...



(1 чаена чаша = 240 милилитра)

Продукти:
2 супени лъжици био брашно рожков*
2 супени лъжици сусамово семе
1 чаена чаша счукани на дребно или смлени на дребно орехови ядки
1/2 чаена лъжичка канела
1/3 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 чаена лъжичка емулсия запечене масло и ванилия или шушулка ванилия
3 супени лъжици мед
3 супени лъжици слънчогледово олио


* брашното рожков може да замените с какао, ако случайно не ви се намира под ръка, но тогава ще получите какаови бисквитки


В купа смесваме сухите съставки. Към тях прибавяме течните и разбъркваме. Трябва да получим смес, която е лепкава, но все пак може от нея да се оформят лесно топчета. Ако случайно сместа е прекалено рядка, трябва да добавите още орехи, а ако е прекалено твърда - малко олио и мед. С навлажнени ръце късаме от тестото топчета с размер на голям орех. Аз оформих от тестото 8 топчета, които поставих в тава, покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго около 5-6 сантиметра, за да не съединият бисквитките при печенето. Печем в предварително загрята фурна на 170С за 10 минути. Изваждаме тавата от фурната и оставяме бисквитките да изстинат за около 20-30 минути, след което ги отлепваме от хартията. Може леко да си помогнем с ножче, ако случайно някоя бисквитка се е заинатила :)


Коментари

  1. Ама има ли и такива "инатливи" ;)
    Няма да им се размине!
    Изглеждат наистина леко дъвчащи, съвсем по мой вкус :)

    ОтговорИзтриване
  2. Инче, "хубаво" тогава, че си случила на кофти бисквитка, за да се провокираш и да приготвиш тези сладки полезности. Много ми харесват!
    Поздрави и усмихнато утре. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Няма как да не са много вкусни, като чета продуктите.
    Сигурно вече са се свършили :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви :)
    Хубава неделя от мен :)

    ОтговорИзтриване
  5. И аз на опашка за бисквитка:))) Страхотни са и снимки и бисквитки и ти!:)

    ОтговорИзтриване
  6. Бисквитките са разкошни!! Няколко пъти ги правя и ди облизвам пръстите!! Благодаря ;)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че са ти харесали, Радост!
      И аз благодаря за одобрението ;)

      Изтриване
  7. Каква е тази емулсия за печене?

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте, правя тези бисквитки вече няколко пъти и всеки път изпитвам такова блаженство, когато ги хапвам! Страхотни! Благодаря за споделената рецепта. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че Ви харесват, Венера :)
      Благодаря за отзива :)

      Изтриване
  9. Прелест <3 Това са най-дъвкаво дъхавите сладки рожкови бисквитки :) Сърдечни благодарности за споделената рецепта!

    ОтговорИзтриване
  10. Прелест <3 Това са най-дъвкаво дъхавите сладки рожкови бисквитки :) Сърдечни благодарности за споделената рецепта!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации