Шоколадови американски палачинки /панкейкс/
1 чаена чаша брашно
3 супени лъжици какао
ванилия
1/3 чаена лъжичка канела
1 чаена чаша кисело мляко
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 яйце
5 супени лъжици захар
В една купа смесваме сухите продукти, а в друга течните. Прибавяме течните към сухите и разбъркавме, но за кратко - не е нужно да се хомогенизира съвсем, дори напротив - не трябва.
В загрят леко намаслен тефлонов тиган пускаме по 1 пълна супена лъжица от сместа. Печем паличинките от двете страни. Сервираме с кленов сироп, шоколад, мед, сметана, плодове или каквото предпочитаме.
Нови, страхотни и неустоими предложения, Инче -
ОтговорИзтриванекрасиви снимки, чудесни рецепти - впечатляващо представяне!
Много комплименти и поздрави за теб!
3 с.л. како викаш?;) а батко?;) Шегувам се! Звучат изкушаващо, децата ще ги ядат с кеф, но трябва ли да ги гледам как се усмихват над палачинките и само да преглъщам острани? И само извън темата- два пъти за 5 дена правя онези орехово-какаови бисквитки и са фантазе;) Уверена съм, че и това да направя, историята ще се повтори;)
ОтговорИзтриванеРадвам ме одобрението ти относно бисквитките, Марте :)
ИзтриванеБлагодаря :)
Инче, кога, къде, защо, с кого:)))) ?!знаеш коя снимка имам предвид:). А тези палачинки не стига, че са шоколадови, че са неустоимо снимани, ами и бутилката отзад, която си се опитала да прикриеш, но аз забелязвам, направо ги превръщат в перфектната закуска. Поздрави!
ОтговорИзтриванеsempre super golosi i tuoi dolci!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви :)
ОтговорИзтриване