Маджарица / Унгарско момиче
За първи път я правя, макар от много време да имах желание. Е, понеже днес имаме празник, та се наканих. Вече знам какво да правя следващия път, за да стане още по-перфектно рязането :)
Продукти:
600 грама брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
220 грама краве масло
2 яйца
200 грама захар
ванилия
6 супени лъжици заквасена сметана или гъсто кисело мляко
допълнително брашно за поръсване при разточване на корите
пълнеж
2 чаени чаши захар
1 литър прясно мляко
130 грама нишесте ванилия
330 грама краве масло
200 грама натурален шоколад
ванилия
покритие
100 грама натурален шоколод
50 грама краве масло
Приготвяне на корите
Замесваме тесто от продуктите за тестото, което оставяме в хладилник за около 1 час, след което го разделяме на 8 равни части. Всяка част разточваме върху леко набрашнена хартия за печене, поръсваме го пак с малко брашно и разточваме много тънка правоъгълна кора. Пренасяме заедно с хартията за печене върху тавата от фурната, обърната с дъното. Печем в предварително загрята фурна на 170С за около 5-7 минути до леко покафеняване на краищата ѝ. Изваждаме я от фурната и я оставяме да изстине. По същия начин процедираме и с другите части тесто. Аз работих с два големи листа хартия за печене и двете тави от фурната за печене.
Приготвяне на крема
Приготвяне на крема
В 1 чаена чаша от студеното прясно мляко разтваряме нишестето, а другата част мляко оставяме да заври заедно със захарта. Към врящото мляко добавяме разтвореното нишесте и бъркаме до гъстяване на крема. Сваляме от огъня и добавяме шоколадите, бъркаме до пълното им разтваряне.
В купа разбиваме с миксер кравето масло, след което към него добавяме по малко от напълно изстиналия крем. Добавяме и ванилията.
Сглобяване
Поставяме една кора, мажем с крем (около 5-6 супени лъжици), поставяме отгоре друга кора, пак крем и т.н, до последната кора, която аз намазах съвсем леко с крем. Покриваме с шоколадовата глазура, приготвена от разтопения с кравето масло шоколад. Заглаждаме. Оставяме тортата в хладилник за едно денонощие, след което режем на парчета.
Аз избързах с рязането, при това рязах с назъбен нож част от парчетата, та грешка!!! Ако имате гладък нож, използвайте него!
Аз избързах с рязането, при това рязах с назъбен нож част от парчетата, та грешка!!! Ако имате гладък нож, използвайте него!
Изглежда неустоим!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! :)
ИзтриванеКой яде всички тези сладкиши!?:)
ОтговорИзтриванеКой ли?! :)
ИзтриванеЧестит ви празник!:) А това съвършенство тук се радвам ,че сподели, да може и ние да се подсладим! Поздрави!
ОтговорИзтриванеuna super coccola di strati libidinosi!
ОтговорИзтриванеГрабвам едно парченце за закуска :)
ОтговорИзтриванеПрекрасна е пустата му маджарица..........Много съблазнителна:)!
ОтговорИзтриванеГоляма вкусотия ще да е.....
ОтговорИзтриванеЧестит празник и от мен, Инче! Неустоим десерт както винаги! Поздрави и слънчеви усмивки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви :)
ОтговорИзтриванеЧестит празник, Ина!
ОтговорИзтриванеНеустоим десерт- вкусен и толкова красив!
Ина, моят (кандидат) зет е с унгарско потекло, маджарин, дет се вика, та в негова чест бих направила този неустоим сладкиш!
ОтговорИзтриване