Пилешко руло


Рулото е много вкусно и сочно, най-вече когато е топло. 



Продукти:
3 яйца 
100 грама сирене червен чедър или друго твърдо сирене
100 грама майонеза
1 супена лъжица грис

пълнеж:
300 грама пилешка кайма (аз ползвах месо от домашен петел)
2 големи глави кромид луд
черен пипер
щипка сол

олио за пържене на лука и намасляване на хартията за печене


В купа поставете изброените продукти за омлета. Разбъркайте добре и оставете, докато приготвите плънката.
Плънка. Нарежете кромида и го запържете до прозрачност. Пасирайте го, след което го добавете към каймата. Овкусете с черен пипер и щипка сол. Не прекалявайте със солта, защото сирене е солено. 

Поставете хартия за печене в тавата от фурната и я намаслете добре. Изсипете яйчено-сирнената смес. Изравнете. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 С до зачервяване. Извадете от фурната, обърнете омлета върху алуминиево фолио, махнете хартията за печене. Намажете пълнежа върху цялия омлет и завийте руло, което обвийте в алуминиевото фолио, завийте краищата като бонбон, за да не излиза сокът при печенето. Изпечете при 180С за около 30-35 минути. Извадете от фурната, оставете за около 5 минути, за да попият в омлета всички отделили се сокове при печенето, след което махнете фолиото и нарежете на парчета. 

Коментари

  1. Това е най-идеално кръглото руло от този вид,което съм виждала!А му се каня отдавна,но още не съм го приготвяла,чудно изглежда,Инче!

    ОтговорИзтриване
  2. Толкова съвършено! Както е написала и Роси - "най - идеалното кръгло руло", което съм виждала!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Габи! Идеално чак не е, аз като представител на точните науки му намирам кусури откъм форма, не че държа на нея, повече на вкуса залагам, но благодаря :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации