Сладолед с манго





  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

1 чаена чаша = 240 милилитра
Забележка: промяната на съставките, както и на тяхното количество, води до различен резултат.

Продукти:
2 броя много добре узряло манго
400 милилитра сладкарска животинска сметана
2 жълтъка
1/2 чаена чаша захар
1/2 ампула ванилия на д-р Йоткер


В тенджера изливаме сметаната и оставяме на заври. През това време разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Когато сметаната заври, част от нея - около 1/2 чаена чаша, изсипваме към разбитите жълтъци, разбърквайки непрекъснато, за да не се пресекат. Така на порции изсипваме сметаната към жълтъците, след което връщаме сместа на котлона и бъркаме непрекъснато около 5 минути, след което махаме от котлона тенджерата и оставяме сместа да изстине. Когато яйчено-сметановата смес е изстинала, обелваме мангото, пасираме го и към него прибавяме яйчено-сметановата смес. Пасираме. Прибавяме ванилията. Изсипваме сместа в подходящ съд и го оставяме във фризера до готовност. 

Коментари

  1. Преглът :) от къде си купи добре узряло манго?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От Била, Зори. Имат и добре узряло авокадо, готово за консумация, а също така и едно мнооого сладурски доматчета, чиято големина е долу-горе като на касис, но последните не съм ги пробвала как са на вкус.

      Изтриване
    2. Благодаря, Инче :) ще отида да проверя :)

      Изтриване
  2. Втория преглъщащ звук е моят.....:) !Прелестно-съблазнителни са и фотосите!Поздрави,Инче!

    ОтговорИзтриване
  3. За днешните жеги си е необходимо...

    ОтговорИзтриване
  4. Животинска сметана от къде взимате ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От големите вериги за хранителни продукти.

      Изтриване
  5. Страхотна рецепта, уникални снимки....

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна серия нови рецепти, но това е вълшебство...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации