Руло с печен ябълков пълнеж





  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Видях рецептата при Веси >>, много ми допадна и я забърках набързо. Леко промених някои неща откъм количество.
Рулото е много лесно за приготвяне, мекичко, пухкаво и вкусно.


1 чаена чаша = 240 милилитра
Продукти за печене в голямата тава на фурната:
5 яйца
9 супени лъжици захар
3 супени лъжици слънчогледово олио
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
2 ванилии

пълнеж:
5 средно големи ябълки златна превъзходна, обелени /може да увеличите количеството на 7 ябълки/
около 6-7 супени лъжици захар
канела за поръсване на ябълките

пудра захар за поръсване или подсладена заквасена сметана

Покриваме дъното на тавата с хартия за печене. Равномерно покриваме цялото дъно с обелените и настъргани на ренде ябълки. Поръсваме ги със захарта и канелата. 

Приготвяне на тестото

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме олиото, разбъркваме внимателно. Добавяме и пресятото брашно с бакпулвера на няколко пъти, като след всяко добавяне разбъркваме внимателно до поемане на брашното.
Изливаме тестото върху настърганите ябълки, така че да няма непокрити ябълки.

Печем на 160С с вентилатор или 180С без вентилатор за около 25 минути. Пробвайте с клечка.


Готовия блат обръщаме върху друго, достатъчно голямо парче хартия за печене, което сме поръсили с малко кристална захар. Отстраняваме хартията от блата, с която е печен. Навиваме на руло по по-дългата страна. Оставяме да се охлади напълно. 
Аз разделих рулото на две части. Едната просто поръсих с пудра захар, а другата намазах с подсладена заквасена сметана. Рулото със сметана трябва да остане на стайна температура поне 1-2 часа, за да овлажни добре от сметаната. 



Половинката със заквасена сметана.


Коментари

  1. Изглеждат вълшебно. За вкуса на 1000% съм сигурна, че е страхотно. <3

    ОтговорИзтриване
  2. Аааако си ръфна и аз от това парче...пази пръстите:)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна рецепта за руло, Инче! И точно в сезона на ябълките! Прекрасна е и в твое изпълнение, ще си я добавя във favorites за бъдеща проба! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации