Яйца Орсини • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Така приготвени яйцата ми станаха любими - с много приятен вкус на печена филийка с масълце, приятна, леко крупкава коричка на белтъка и мека вътрешност на яйчената купчинка.

Продукти за 4 броя:
4 яйца
4 филии хляб
краве масло за намазване на филиите
сол

Можете да използвате целите филии, но аз изрязах с голяма чаша кръг от всяка филия. Намазваме с краве масло всяко кръгче хляб от двете стране. Поставяме кръгчетата на разстояние едно от друго в тава, покрита с хартия за печене. Отделяме жълтъците от белтъците, като внимаваме да не разкъсаме жълтъците. В купа разбиваме до пяна белтъците, след което добавяме 4 щипки сол. Продължаваме да разбиваме до гъст сняг. Всяка филия хляб покриваме с белтъците, като оформяме дупчица в средата, в която поставяме по един жълтък. Печем в предварително загрята фурна на 180С с вентилатор или 200С без вентилатор. Печем 13 минути, ако искаме да получим по-добре изпечени яйца като при мен на снимките, имам непоносимост към суровите жълтъци, или 7-8 минути, ако искате да получите течен жълтък.


 • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Коментари

 1. Трябва да дойда да ги опитам :)
  Не обичам вкус на печено яйце, но имам усещането, че твоето
  е нещо друго!
  Ама и тези снимки трепач...

  ОтговорИзтриване
 2. Инче, страхотно изглеждат - и на форма, и на цвят! Ще ги приготвя в най-скоро време!
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 3. брей, страхотни са! Правила съм такива, когато Диани показа, но не и на филийка, а съм сигурна, че така напоена с маслото под облака яйца ще бъде невероятна вкусотия :) Абе ще се отчета скоро :)
  Хубави почивни дни, Инче!

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации