Триъгълни бретцели


  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Продукти за 8 бретцела:
за тестото
240 милилитра топла вода
50 грама разтопено краве масло
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
около 400 грама брашно
7 грама суха мая

за намазване
около 100 грама меко краве масло за намазване на питките

за варене
2 литра вода
70 грама сода за хляб

за поръсване
семена за поръсване по избор


В хлебопекарна поставете продуктите в посочената последователност. Включете програма месене и втасване. Ако нямате хлебопекарна замесете ръчно, поставете в купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса до увеличаване на обема.
Втасалото тесто поставяме върху набрашнена повърхност. Разделяме го на 8 равни части. Всяка част оформяме на топка. Вземаме една топка и я разточваме на кора с диаметър около 22-23 сантиметра. Намасляваме я добре с мекото масло. Отгоре поставяме друга разточена кора. Пак намасляме добре, пак кора, масло и т. н. до последната кора, която не мажем с масло. Внимателно пренасяме получената питка върху тава, покрита с хартия за печене, която поставяме в хладилник за 30 минути. През това време включваме фурната да загрява на 220С на горен и долен реотан или на 200С вентилатор. Сипваме и 2 литра вода в тенджера, която поставяме на котлон да заври. Преценете кога да сложите тенджерата на котлона, защото не знам колко силни са ви.
След 30 минути престой в хладилника изваждаме тавата с питката. Режем я на 8 триъгълни парчета. В тенджерата със заврялата вода поставяме содата. Внимавайте да не изгорите, защото започне да бълбука. Намалете котлона до умерен. Поставете всяко парче върху шпатула и го потопете в тенджерата с водата и содата. Варете около 20 секунди, после обърнете с шпатулата парчето да се вари и от другата страна за 20-25 секунди. Внимателно пренесете парчето върху тавата с хартия за печене. Поръсете със семена. Така процедираме и с останалите парчета. Моята тенджера е голяма, затова едновременно поставях вътре по 3 парчета.
Печем до златисто, да хванат хубава коричка - някъде около 15-25 минути. Изваждаме тавата, оставяме леко да се охладят и хапваме. На мен много ми хареса да си откъсвам и хапвам лист по лист от всеки бретцел.


  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Коментари

  1. Всяка твоя публикация ме кара да оставя всичко и да се залавям да направя рецептата ти :)
    Поздравления, Инче, за прекрасните бретцели!

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересни бретцели, най-вече като визия.
    И в къщичката, и в кравичката се заплеснах също.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации