Панакота с праскови и ягоди




  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Продукти:
350 грама обелени и без костилката праскови
100 милилитра прясно мляко
100 грама маскарпоне
7 супени лъжици захар
1 и 1/2 чаени лъжички желатин
70 милилитра вода

150 грама пресни или замразени ягоди
захар на вкус


В тесен и дълбок съд пасираме със захарта прасковите. В купа поставяме маскарпонето и част от прясното мляко. Пасираме. Добавяме останалата част от прясното мляко и пасираните праскови. Разбъркваме до разтопяване на захарта. В 70 милилитра вода накисваме желатина до набъбване, след което на водна баня го разтваряме. Добавяме го към прасковената смес. Разбъркваме. Разпределяме сместа в чашки. Поставяме чашките в хладилник за около 3 часа. Ягодите със захарта поставяме на среден огън до завиране на сместа. Пасираме. Охлаждаме. Разпределяме ягодовата смес върху прасковената панакота. Отново връщаме в хладилника за около час.





  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Коментари

  1. Тази панакота дори повече ще ми е по вкуса от къпиновата, но не мога да реша коя е по-красива - съвършени са!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации