Боровинкови трюфели


  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Продукти:
100 грама кувертюр бял шоколад Emilia
100 грама бял шоколад Lindt
100 милилитра сладкарска течна сметана
5-6 супени лъжици пресни или замразени боровинки

пудра за захар за овалване


Загряваме сметаната в тенджерка и в нея прибавяме шоколадовия кувертюр, бъркайки до разтопяване. После прибавяме и белия шоколад и на слаб огън бъркаме почти до разтопяване. После сваляме от котлона и разбъркваме още малко до пълното разтопяване на шоколада. Оставяме леко да се охлади.
Ако боровинките са замразени, то ги размразете в микровълнова или на котлон. Охладете леко. През цедка прецеждаме част от боровинките и я добавяме към шоколадовата смес. Разбъркваме. Покриваме шоколада в полиетилен и го оставяме в хладилник за около 5-10 минути. После изваждаме и прибавяме и останалата част от боровинките, отново минати през цедка. Може да добавите боровинки до желания от вас цвят, но не прекалявайте. Ако искате да усещате боровинките, тогава ги смачкайте леко или ги сложете цели, тъй като в моя случай те са по-скоро за цвят. Може да добавите и някаква есенция по ваш избор. Разбъркваме и отново оставяме в полиетиленов плик в хладилник до стягане. Проверявайте от време на време сместа дали е готова за моделиране, и когато това стане, оформете топчета с желания размер, оваляйте ги в пудра захар или в кокос, но с кокосът вече отиваме по-скоро към кокосови трюфели. Съхранявайте в полиетиленов плик в хладилник. Преди сервиране ги извадете от хладилника, махнете плика и ги оставете на стайна температура за около 20-30 минути, за да се отпуснат леко

За моя вкус тези трюфели са прекалено сладки, аз затова и предпочитам трюфели с черен шоколад.   • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Коментари

  1. Ох, ох! Невероятни са, невероятниии!

    ОтговорИзтриване
  2. Толкова фини на вид, а предполагам и на вкус, планирам да ги правя скоро, ще се похваля, макар и след време!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации