Качамак със сирене



  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Използах прорцията вода-брашно от блога на Супичка, защото не се получава твърд качамак.

Продукти:
1 литър вода
1 чаена чаша фино царевично брашно
30 грама краве масло
1/2 чаена лъжичка сол, ако сиренето ви е много солено или 1 чаена лъжичка сол, ако е нормално солено


за заливка
30 грама краве масло
30 грама слънчогледово олио
1 чаена лъжичка червен пипер
натрошено краве сирене



В тиган приготвяме заливката като смесваме кравето масло и олиото. Разтопяваме на огън и добавяме червения пипер. Бъркаме за 10 секунди и сваляме от огъня.

Приготвяне на качамака
В половин литър вода разтваряме брашното, така че да няма бучици. Другия половин литър поставяме на огън, за да кипне заедно със солта и кравето масло. Прибавяме развореното брашно и бъркаме непрекъснато на умерен огън до сгъстяване около 5-6 минути. 
В съд или отделни купички изсипваме част от качамака. Поливаме със заливката, поръсваме със сирене. Покриваме с качамак и отново поливаме със заливка и поръсваме със сирене. Сервираме топло.


Коментари

  1. Мноого ме впечатли качамака в чаша!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте!
    Много ми хареса рецептата Ви за качамак. Благодаря!
    Само искам да попитам чашата от колко мл. е?
    Може би от вместимостта на чашата се определя и гъстотата на качамака.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации