Маслени бисквити


Това са обикновени маслени бисквити. Можете да направите украсата и просто чрез отпечатък като тези тук меденки, които правих преди време >>

Можете и след като изпечете да запълните шаблоните с разтопен шоколад. Някъде във фейсбука отново преди доста време пуснах някакви такива снимки с меденки по рецепта на Щъркелово гнездо.

Продукти:
190 грама брашно
100 грама меко краве масло
60 грама пудра захар
1 жълтък
2-3 супени лъжици студена вода при нужда
ванилия

какао за рисунките

шаблон за кафе или сладки, нещо като това >>
Моите ги купих от китайски магазин :))


В купа разбиваме кравето масло със захарта. Добавяме жълтъка и отново разбиваме, но кратко. Добавяме ванилията и брашното. Замесвеме меко, нелепнещо тесто. Ако има нужда добавете малко студена вода, но на порции, за да не стане прекалено меко тестото.
Разточваме кора с дебелина около 0,6-0,8 см между хартия за печене. Вземаме шаблон, който притискаме върху тестото. С четка, потопена в какао на прах, покриваме изрязаните места от шаблона, като излишното какао леко отместваме върху шаблона, така че да не попадне върху останалата част от кората. Махаме внимателно шаблона. По същия начин процедираме и с останалата част от тестото. Замразяваме за около 5 минути във фризера тестото, изваждаме го и изрязваме от тестото с рисунките кръгове, квадрати или каквото прецените. Изрязаните бисквити редим върху тава, покрита с хартия за печене. Останалото тесто замесваме отново, разточваме, рисуваме, замразяваме, режем и т.н. Преди да изпечем бисквитите е добре да ги замразите отново за 5 минути. Печенето е при 170С в предварително загрята фурна за около 14 минути, но зависи от фурната. Може да е повече или по-малко време, така че ги наблюдавайте до леко покафеняване на краищата на бисквитите. Оставете ги да изстинат за малко върху тавата и ги прехвърлете върху поднос.

 

Коментари

  1. Тези с маците са ми любими, креативна си:)

    ОтговорИзтриване
  2. Много са красиви, Траянче! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Много добре изглеждат и браво за търпението :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Траянче,
    чудесни, много апетитни бисквити, не съм ползвала до сега шаблон.Но редовно ползвам преса или формички за бисквити.Тези , които се правят с преса са много лесни, бързи и вкусни.Но и твоите са много красиви.Чудесна идея.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации