Домашни шоколадово-фъстъчени бонбони Marroc



Много са вкусни! А как се разтапят в устата... ммм, прелест!

Продукти:
200 грама шоколад Милка екстра какао
100 грама бял шоколад Lindor 
7 супени лъжици фъстъчено масло, моето е Gina


Разтопяваме 100 шоколад на водна баня и добавяме 2 супени лъжици от фъстъченото масло. Разбъркваме до разтопяването на маслото и до получаване на хомогенна смес. Разпределяме получената смес в силиконови форми за бонбони, за малки кексчета - при мен продълговати, или в силиконова правоъгълна форма за кексче, или в обикновена, но покрита със стреч фолио. Последното не е много за препоръчване, защото после не изглежда много добре, поне на мен не ми харесват следите от сгъвките на фолиото по шоколада. Леко потръскваме, за да излязат мехурчетата, ако има такива. Поставяме във фризера за 10-15 минути, а през това време разтопяваме на водна баня белия шоколад, смесен с 3 супени лъжици фъстъчено масло. Отново бъркаме до хомогенизиране. Охлаждаме и разпределяме върху вече стегнатия във фризера първи слой шоколад. Отново потръкваме и връщаме във фризера до втвърдяване на слоя.
За третия слой процедираме по същия начин като при първия. Рапределяме го върху твърдения бял слой. Пак връщаме във фризера за 30-40 минути или до втърдяване на последния слой. Изваждаме от фризера и внимателно изваждаме от силиконовите форми или отстраняваме стреч фолиото.
Ако сме изсипвали смесите в една обща форма, то можем да нарежем на парчета с гладък нож, потопен в гореща вода и избърсан от нея, като преди това леко оставяме да се отпусне шоколада от фризера.
Съхраняваме в хладилник.

Коментари

  1. Освен на вид са неустоими и на вкус! Топяща се в устата прелест!

    ОтговорИзтриване
  2. Най-истинската презантация с тези зъбчета...

    ОтговорИзтриване
  3. Изглеждат страхотно,а за вкуса не се съмнявам :) Мога ли да открадна идеята ,като я модифицирам в нисковъглехидратен вариант за хора с диабет ? Само не знам белия шоколад с какво да заменя ...

    ОтговорИзтриване
  4. Направо съвършени, като не пипнати с ръка!
    Записвам си рецептата, но много е висока летвата за визията им!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации